Print Friendly, PDF & Email
2.7/5 - (9 stemmen)

Ik ben altijd enorm geïntrigeerd door het fenomeen clubsandwich. Zo’n indrukwekkend broodje met meerdere lagen, goed gevuld met beleg, een ware traktatie. Helaas zijn clubsandwiches zelden vegetarisch en als ze al vega zijn, dan worden ze altijd gevuld met gegrilde groenten en hummus. Jammer! Tijd dus om mijn eigen clubsandwiches te bedenken… Lekker plantaardig met wortel, pompoen, paddenstoelen, rode biet, venkel en meer. Gezonde taartjes! Welke is jouw favoriet?

Brood, boter, bladgroen en beleg
Als je zelf een creatieve clubsandwich wilt bouwen moet je goed nadenken over vier dingen: het het brood, je spread, je bladgroen en tot slot natuurlijk je beleg.

  • Brood: zelf eet ik het liefst zuurdesembrood, speltbrood of volkorenbrood. Bij een clubsandwich is het belangrijk dat het brood niet te zwaar is (de clubsandwich is immers al een enorm apparaat), dat je er dunne sneden van kunt snijden en dat het lekker is om te toasten.
  • Spread: bij een clubsandwich gebruik ik altijd als spread margarineproducten om het brood soepeler en smeuïger te maken. Nu heb ik sinds kort een nieuwe favoriet: Becel 100% plantaardig! Dit is een product zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong, gemaakt op basis van van zonnebloem-, lijnzaad- en koolzaadolie en bevat dus van nature Omega 3 en Omega 6. Ik vind Becel 100% plantaardig lekker romig en goed van smaak en bovenal een perfecte ondersteuning van jouw gezonde leefstijl.
  • Bladgroen: sommige soorten bladgroen zijn enorm rijk aan vitaminen en mineralen. Eerder schreef ik hier dit artikel over. Dus wees creatief met je clubsandwich en kies geen ijsbergsla, maar ga voor Romeinse sla, rucola, spinazie of boerenkool. Dit is een frisse knapperige toevoeging aan je clubsandwich en boordevol vitamientjes!
  • Beleg: daarmee kan je helemaal los! Denk aan seizoensgroenten die je blancheert, roerbakt, roostert of pureert. Wij gingen aan de slag met heerlijke combinaties van wortel, pompoen, paddenstoelen, rode biet, venkel en noten on top. Mmm…

becel-smal

3 gezonde plantaardige clubsandwiches
Jawel, daar zijn ze dan… mijn 3 clubsandwiches. Helemaal plantaardig en gezond, maar ze zien eruit als feestelijke groentetaartjes! Welke zou jij nú willen proberen?

becel-wortelClubsandwich met geroosterde wortel, paddenstoelen en rucola
Brood: 2 sneetjes getoast volkorenbrood
Boter: 2 flinke mespunten Becel 100% plantaardig
Bladgroen: 1 handje rucola
Beleg: 2 wortels (doormidden gesneden, gehalveerd en 15 minuten in de oven geroosterd op 200 graden Celsius met olijfolie, peper, zout), 10 paddenstoelen naar keuze (kort geroerbakt in de koekenpan)

becel-rode-bietClubsandwich met rode biet, bladspinazie en gekarameliseerde walnoten
Brood: 2 sneetjes getoast volkorenbrood
Boter: 2 flinke mespunten Becel 100% plantaardig
Bladgroen: 1 grote hand bladspinazie (kort geroerbakt in de koekenpan)
Beleg: 1 gekookte rode biet (kant-en-klaar kopen, of zelfs bereiden dan kan je hem ook poffen in de oven), 10 walnoten (gemengd met eetlepel honing of ahornsiroop, 10 minuten gekarameliseerd in de oven op 180 graden Celsius tot goudbruin)

becel-pompoen-aangepastClubsandwich met pompoenspread, gebakken venkel, boerenkool, rozijnen en pecans
Brood: 2 sneetjes getoast volkorenbrood
Boter: 2 flinke mespunten Becel 100% plantaardig
Bladgroen: 1 grote hand gesneden boerenkool (kort geroerbakt in de koekenpan samen met een handje rozijnen)
Beleg: 200 gram pompoen (geschild, in blokjes, 20 minuten geroosterd in de oven op 200 graden Celsius met olijfolie, peper, zout, gepureerd), ¼ venkelbol (in reepjes gesneden en geroerbakt in de koekenpan tot knapperig en zacht) en 10 pecannoten (kort geroosterd in een koekenpan tot goudbruin)

Welk van deze clubsandwiches is jouw favoriet? Of heb je een eigen recept? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We zijn heel benieuwd!

becel-bovenaf

Summary
recipe image
Recipe Name
3 recepten voor een gezonde vegan clubsandwich
Published On
Average Rating
0.51stargraygraygraygray Based on 2 Review(s)