Print Friendly, PDF & Email

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met deze recepten voor drie zelfgemaakte groentespreads. Lekker voor op brood of om te dippen bij de borrel.

Wat heb je nodig voor een klein bakje groentespread?

Aubergine-sesamspread

  • 1 geroosterde aubergine (30-60 minuten op 200 graden in de oven tot zwart geblakerd en zacht van binnen)
  • 1 eetlepel tahini (sesampasta)
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: chilipoeder, citroensap, teentje knoflook

Paprika-fetaspread

  • 1 geroosterde rode paprika (20 minuten op 200 graden in de oven)
  • 1 eetlepel fetablokjes
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: chilipoeder, citroensap, teentje knoflook

Bloemkool-kerriespread

  • 200 gram (circa ¼) geroosterde bloemkool (20 minuten op 200 graden in de oven)
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: chilipoeder, citroensap, teentje knoflook

Hoe maak je de groentespreads?

  1. Doe de geroosterde groente in een blender
  2. Voeg de eetlepel en de gewenste kruiden toe
  3. Mix tot een egale spread
  4. Breng op smaak met zout en peper, en desgewenst extra kruiden

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
3 x groentespreads met aubergine, paprika en bloemkool
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!