We love tzatziki! De bekende Griekse klassieker is op basis van yoghurt met geraspte, uitgelekte komkommer (en een gezonde hoeveelheid knoflook). Dit inspireerde ons eens iets anders te proberen: tzatziki met paprika, radijs en wortel Van Eigen Bodem. Lekker snacken met groenten!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
Voor de paprika tzatziki
1 paprika, in blokjes
250 ml Griekse yoghurt
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 lenteui, fijngesneden
½ citroen, het sap
zout en peper
Voor de radijs tzatziki
200 g radijs, geraspt
250 ml Griekse yoghurt
5 g bieslook, fijngesneden
½ citroen, het sap
zout en peper
Voor de wortel tzatziki
100 g wortel, geraspt
250 ml Griekse yoghurt
5 g peterselie, fijngesneden
½ citroen, het sap
1 el ras el hanout kruiden
1 knoflookteen, geperst
zout en peper
Hoe maak je deze groente tzatziki’s?
Meng voor de verschillende soorten tzatziki alle ingrediënten per tzatziki door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Combineer de tzatziki met dipstokjes, snackgroenten, crackers en meer. Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Wat grappig dat de radijsjes geraspt worden. Had ik nooit eerder aan gedacht & de tzatziki’s klinken heel erg lekker. Ben bijna jarig dus wie weet komt het op tafel 😀