We love tzatziki! De bekende Griekse klassieker is op basis van yoghurt met geraspte, uitgelekte komkommer (en een gezonde hoeveelheid knoflook). Dit inspireerde ons eens iets anders te proberen: tzatziki met paprika, radijs en wortel Van Eigen Bodem. Lekker snacken met groenten!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

Voor de paprika tzatziki
1 paprika, in blokjes
250 ml Griekse yoghurt
½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 lenteui, fijngesneden
½ citroen, het sap
zout en peper

 

 

 

Voor de radijs tzatziki
200 g radijs, geraspt
250 ml Griekse yoghurt
5 g bieslook, fijngesneden
½ citroen, het sap
zout en peper

 

Voor de wortel tzatziki
100 g wortel, geraspt
250 ml Griekse yoghurt
5 g peterselie, fijngesneden
½ citroen, het sap
1 el ras el hanout kruiden
1 knoflookteen, geperst
zout en peper

Hoe maak je deze groente tzatziki’s?
Meng voor de verschillende soorten tzatziki alle ingrediënten per tzatziki door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Combineer de tzatziki met dipstokjes, snackgroenten, crackers en meer. Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
3 x tzatziki van paprika, radijs en wortel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!