3 x zelf wrap pizza maken
Astrid Van Eekelen

3 x zelf wrap pizza maken

woensdag 03 oktober 2018
Wraps: ze zijn lekker, makkelijk, niet duur en je kunt er allerlei heerlijke vegetarische recepten mee maken. Mijn favoriete gerecht met wraps is toch wel de wrap pizza! Nu houd ik sowieso enorm van pizza, maar deze wrap pizza past, in tegenstelling tot een Domino’s pizza, prima in mijn personal body plan.

 

Ingrediënten


Voor de basis (1 wrap pizza)
1 tortilla wrap meergranen
70 g tomatenpuree
½ teentje knoflook
50 g geraspte kaas
peper en zout naar smaak

Italiaanse toppings
Voor 1 pizza
1 x basisrecept (zie hierboven) + 1 theelepel Italiaanse kruiden
¼ courgette, in plakjes
¼ paprika, gesneden
25 g champignons, in plakjes
4 cherrytomaatjes, in plakjes
1 theelepel olijven, in plakjes

Mexicaanse toppings
Voor 1 pizza
1 x basisrecept + 1 theelepel Mexicaanse kruiden
50 g kidneybonen of zwarte bonen
25 g mais
¼ paprika, gesneden
½ sjalot, in blokjes
4 cherrytomaatjes, in plakjes

Dubbel groen toppings
Voor 1 pizza
1 x basisrecept + ½ theelepel oregano + ½ theelepel paprikapoeder
¼ broccoli, gesneden
1 handje verse spinazie

 

Hoe maak je de wrap pizza?



  1. Verwarm de oven voor op 200°

  2. Meng de tomatenpuree met de kruiden en knoflook. Snijd de groenten, deze dienen als pizza toppings.

  3. Plaats een wrap op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Bestrijk de wrap met het tomatenmengsel, maar laat de randen schoon. Beleg de bodem met de toppings. Strooi hier geraspte kaas over.

  5. Bak de pizza’s 15 minuten in de oven, totdat deze bruin en knapperig is aan de randen en de kaas goed gesmolten is.


Smakelijk!

Naast mijn drie favoriete toppings, zou je ook een caprese versie kunnen maken met tomaat, mozzarella en pesto. Of een funghi variant met mascarpone en champignons, de mogelijkheden voor deze wrap pizza's zijn eindeloos!

Met dank aan Shutterstock voor de foto van vegetarische wrap pizza.

Wat is jouw favoriete wrap pizza? Laat het ons weten in een reactie via Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.