Print Friendly, PDF & Email

Tzatziki is onwijs veelzijdig. Het is een heerlijke, frisse saus die je over je vegetarische barbecuespiesje kunt doen, maar ook om je brood in te dippen. Ondanks het feit dat het weer nogal wisselvallig is deze zomer, willen we toch graag dit recept met je delen. Deze saus is namelijk niet alleen lekker bij de barbecue, maar ook bij andere gerechten, zoals een vegetarische pita gyros! Zelf tzatziki maken is heel makkelijk en snel, dus probeer het zelf!

Ingrediënten
voor 4 personen
250 ml Griekse yoghurt
1/2 komkommer
2 tl citroensap
1 teentje knoflook

Bereidingswijze
1. Snijd de uiteindes van de komkommer en snijd deze vervolgens in de lengte doormidden.
2. Verwijder de zachte binnenkant van de komkommer met behulp van een lepel.
3. Rasp de komkommer en laat deze minimaal 5 minuten uitlekken in een vergiet.
4. Meng ondertussen de Griekse yoghurt, knoflook en citroensap door elkaar, voeg de uitgelekte komkommer toe en serveer met je favoriete groentegerecht van de barbecue. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept voor tzatziki gemaakt? Vertel ons wat jouw favoriete saus is of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf tzatziki maken met 4 ingrediënten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)