Print Friendly, PDF & Email

Het barbecueseizoen is van start en dat betekent dat wij ieder moment aangrijpen om de kolen aan te steken en de lekkerste groentecreaties maken! Tijdens het BBQ seizoen mag deze klassieker niet ontbreken: tzatziki. Lekker over een vegetarisch spiesje, maar ook om brood in te dippen. Zelf tzatziki maken is eigenlijk heel makkelijk en snel. Probeer het zelf!

Ingrediënten
voor 4 personen
250 ml Griekse yoghurt
1/2 komkommer
2 tl citroensap
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteindes van de komkommer en snijd deze vervolgens in de lengte doormidden.
  2. Verwijder de zachte binnenkant van de komkommer met behulp van een lepel.
  3. Rasp de komkommer en laat deze minimaal 5 minuten uitlekken in een vergiet.
  4. Meng ondertussen de Griekse yoghurt, knoflook en citroensap door elkaar, voeg de uitgelekte komkommer toe en serveer met je favoriete groentegerecht van de barbecue. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept voor tzatziki gemaakt? Vertel ons wat jouw favoriete saus is of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf tzatziki maken met 4 ingrediënten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!