Print Friendly, PDF & Email
3.5/5 - (4 stemmen)

Toen wij (Geert en Iris, van People Like You and Me) met dit recept gingen experimenteren, hadden wij geen idee hoe lekker zoete aardappeltoast wel niet is. Super lekker alternatief voor brood, gezond en nog warm als je ze direct opeet! We verwerken zoete aardappel wel vaker in receptjes, maar deze toepassing verraste ons. Je hoeft de zoete aardappels namelijk helemaal niet te koken of bakken, dus zoete aardappeltoast is makkelijk en snel gemaakt. En we geven toe, dat maakt het natuurlijk extra leuk!

Zo makkelijk is het

1. Snijd de zoete aardappels in plakken (ongeveer zo dik als een snee brood).

2. Gril je zoete aardappel alsof je een tosti maakt! Het is het gemakkelijkste om een grilijzer te gebruiken. Je zoete aardappeltoast is dan in ongeveer 10 minuten klaar (of tot deze mooi goudbruin is). Je kunt de toast natuurlijk ook in een (gril)pan bakken!

3. Kies je favoriete toppings, wij probeerden:

  • Homemade hummus met augurk
  • Homemade guacemole met komkommer en dille
  • Honing-mosterd-dressing met cherrytomaatjes en versnipperde ui
  • Pindakaas met banaan

4. Genieten van deze originele toast voor ontbijt, lunch, borrel of zelfs diner met een salade erbij!

En natuurlijk kan je oneindig variëren met het beleg. Eerder al deelden wij 8 x ons lekkerste crackerbeleg, zowel zoet als hartig! Wat is jouw favoriete beleg? Wij zijn benieuwd naar jouw versie!

Recept van People Like You and Me, inspirerend Good Mood blog van Geert en Iris. Neem een kijkje!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
4 x toast van zoete aardappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)