Ik ben dol op crackers. Ze komen altijd van pas: ontbijt, lunch of snack. Bovendien kan je ze gebruiken voor een snelle hap met een likje pindakaas, jam of een plakje kaas erop, maar je kan er ook een echt feestje van maken! Mijn favoriet crackermerk is BioBites, zij hebben super healthy lijnzaadcrackers in zes verschillende smaken en twee zoete kokosvarianten. Ik maakte van iedere cracker een feestje! Check ze hier en maak kans om zelf een pakketje te winnen (kijk snel onderaan)!
BioBites Raw Food lijnzaad crackers
Ik kwam met BioBites in aanraking door een ontmoeting met eigenaresse Simone. Haar verhaal vond ik zo inspirerend! Ze had zelf ervaren hoe haar lichaam niet meer wilde en oververmoeid was, en heeft daar door middel van voeding een oplossing voor gevonden. Ze koos voor Raw Food en haar gezondheid ging met sprongen vooruit. Zo ontstond haar idee voor BioBites. Met Biobites wil Simone een bijdrage leveren aan een groter bewustzijn met betrekking tot gezonde voeding. Voor velen is gezonde voeding nog een ver van hun bed show, omdat het vooroordeel bestaat dat gezond eten niet lekker is. Raw Food is een van de meeste pure en voedzame vormen van voeding die door het lichaam herkend wordt en direct opgenomen. Daarom wil ze met BioBItes laten zien dat het weldegelijk lekker is! Deze rawfood crackers op basis van lijnzaad (wat ook zeer gezond is!) worden met de hand gemaakt en daarna 30 uur op lage temperatuur gedroogd. Meer liefde in een cracker kon ik me niet voorstellen, en dat proef je! Zeker in combinatie met deze acht inspirerende combinaties.
Cracker zeewier met huttenkase, avocado en pompoenpitten
2 BioBites zeewier crackers
2 eetlepels huttenkase
½ avocado in reepjes
handje geroosterde pompoenpitten
Cracker italian met zongedroogde tomatenspread, gemarineerde courgette en feta
2 BioBites italian crackers
½ potje zongedroogde tomaten, met een scheutje eigen olie in de blender
8 dunne plakjes courgette, kort gemarineerd in wat citroensap
handje gekruimelde feta
Cracker naturel met zachte geitenkaas, aardbei en basilicum
2 BioBites naturel crackers
2 plakjes zachte smeerbare geitenkaas
10 middelgrote basilicum blaadjes
6 middelgrote rijpe aardbeien
Cracker mexican met gegrilde paprika, mango en pijnboompitten
2 BioBites mexican crackers
½ paprika, geroosterd in de oven, 15 minuten op 200 graden Celsius, in reepjes
¼ mango, geschild en in reepjes
handje geroosterde pijnboompitten
Cracker indian met kruidige kwark, geraspte wortel en rozijn
2 BioBites indian crackers
2 eetlepels magere kwark, gemengd met 1 theelepel ras el hanout
2 eetlepels geraspte wortel
handje rozijnen, kort geweld in heet water
Cracker rozemarijn met tzatziki, rucola en zeezout
2 BioBites rozemarijn crackers
2 eetlepels tzatziki, eventueel met extra grote stukjes komkommer
10 rucola blaadjes
snufje zeezout korrels naar smaak
Koekjes kokos-chia met citroenkwark, blauwe bessen en citroenrasp
2 BioBites kokos-chia crackers
2 eetlepels magere kwark, gemengd met 1 theelepel citroensap en 1 theelepel honing
20 blauwe bessen
rasp van een halve citroen
Koekjes kokos-choco met donkere chocolade spread en perzik
2 BioBites kokos-choco crackers
2 flinke theelepels donkere chocolade spread
1 perzik in reepjes
Wat is jouw favoriete beleg? Of heb je een eigen creatie die ik moet proberen? Laat het mij weten in een reactie op dit bericht of via Facebook, Instagram of Twitter. Ik ben heel benieuwd!






Ik ben dol op crackers, maar waat zijn bovengenoemde crackers te koop en wat kosten ze?
Dag Louse, hier kan je alle verkooppunten vinden: http://www.biobites.eu/verkooppunten/nederland/. Ze zijn oa te koop bij de Ekoplaza. Kosten 2,99 per pakje, maar ze zijn nu in de aanbieding zag ik 🙂 Groetjes! Isabel
Bedankt voor het meedoen allemaal! Petra Vermeer, Marieke en Emma Huizinga zijn de gelukkige winnaars. Gefeliciteerd!
De cracker zeewier met huttenkase, avocado en pompoenpitten lijkt me heerlijk! Ik voeg al jaren gedroogd zeewier toe aan mijn eten. Mijn moeder maakte dit zelf toen zij in Ierland woonde. Helaas is zij afgelopen juli overleden en zie ik mijn voorraad zeewier iedere dag wat slinken. Ben dus op zoek naar andere manieren, mogelijkheden om zeewier te kunnen blijven eten!
Hi Petra, gefeliciteerd! Een trieste reden, maar zeewier is inderdaad een topproduct. Daarom krijg jij het BioBites pakket. Je mag je contactgegevens mailen naar [email protected], dan krijg je het thuis gestuurd!
Uh.. Alles, mag dat ook? Maar als ik echt moet kiezen ga ik voor de Italian, vanwege de klassieke Italiaanse smaken, maar net even anders.
De cracker met zachte geitenkaas, aardbei en basilicum is er zeker een die in Huize Balk goed gaat bevallen. Eigenlijk alle bovenstaande combinaties, en laten wij nou avocado addicts zijn dus een combi avocado/balsamico/aarbei zie ik ook wel ziten.
Dat klinkt lekker! Ik zou gaan voor de Cracker italian. Maar zou dan wel m’n eigen gedroogde tomaten gebruiken als extra lekkere toevoeging (tomaten goed kruiden en met olie anderhalf uur in de oven op lage temperatuur)
Hi Marieke, gefeliciteerd! Je mag je eigen recept toepassen op de BioBites 🙂 Je mag je contactgegevens mailen naar [email protected], dan krijg je het thuis gestuurd!
Dit lijkt me helemaal geweldig! Ik houd wel van wat pittigs. Die zou ik wel willen proberen!
Verrassend zeg! Ik zou Koekjes kokos-choco met donkere chocolade spread en perzik willen proberen, zo bijzonder!
Voor mij is het heel simpel: de kokos-choco cracker met wat dan ook erop of misschien wel zonder iets. De twee lekkerste dingen op de wereld in 1 cracker. Wat een briljante combinatie!!
Die foto’s zien er lekker uit! Ik krijg spontaan zin om dit ook te gaan maken. Van de bovenstaande opties zou ik kiezen voor de variant met geitenkaas, aardbei en basilicum, want dit is de tijd van de lekkere zoete Hollandse aardbei. Ik ben dol op aardbeien, maar aardbeien eten in de winter is natuurlijk niet zo duurzaam (en gewoon duur haha). Wat niet wordt genoemd, maar wat ik wel regelmatig eet, is pindakaas met plakjes banaan. Niet origineel, wel lekker 🙂
Cracker italian met zongedroogde tomatenspread, gemarineerde courgette en feta lijkt mij het lekkerst. Ik hou het normaal gesproken eenvoudig met jonge geitenkaas.
Die foto’s zien er wel heel lekker uit! Ik krijg spontaan zin om dit ook te gaan maken. Van bovenstaande opties zou ik kiezen voor de variant met geitenkaas, aardbei en basilicum, want dit is de tijd van het jaar voor echte zoete Hollandse aardbeien. Ik ben dol op aardbeien, maar aardbeien eten in de winter is natuurlijk niet bepaald duurzaam (en daarnaast gewoon veel te duur). Wat niet genoemd wordt, maar wat ik ook regelmatig eet, is pindakaas met plakjes banaan. Niet heel origineel, maar wel lekker 🙂