Print Friendly, PDF & Email

In haar nieuwste kookboek laat Katy Beskow zien dat veganistisch koken helemaal niet moeilijk, duur of tijdrovend hoeft te zijn. In dit boek deelt zij al haar favoriete budget gerechten die uit niet meer dan 5 ingrediënten bestaan! Vandaag delen wij uit het mega handige boek 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow het recept voor: minestrone uit de voorraadkast!

‘Wie had gedacht dat je een heerlijk verwarmende minestrone kunt bereiden met slechts vijf ingrediënten? Ik maak deze soep vaak aan het eind van de week, als mijn verse ingrediënten op beginnen te raken. Of aan het eind van de maand, als het einde van mijn banksaldo in zicht komt!’ – Katy Beskow

Ingrediënten
Voor 4 personen
Geschikt om in te vriezen
1 el olijfolie
1 prei, in dunne ringen
2 wortels, geschild, in de lengte gehalveerd en in stukjes
300 ml tomaten- of pastasaus
4 el gedroogde, eivrije pastavormpjes (bijvoorbeeld schelpjes)
handje verse of diepvriesdoperwten
flinke snuf zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de prei en wortels ten minste 5 minuten, tot de wortels zacht worden. 
  2. Schenk de tomatensaus en 1 liter (net) gekookt water erbij en laat alles 10 minuten sudderen.
  3. Voeg de pasta toe en kook alles nog eens 10 minuten.
  4. Roer de doperwten door de soep en laat hem nog 2 minuten koken. Haal de pan van het vuur en breng je minestrone tot slot op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper.

Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit 5 ingrediënten vegan van Katie Beskow? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

5 ingrediënten vegan
Katy Beskow
Uitgever: Becht
ISSN: 9789023016472
Prijs: €22,99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
5 ingrediënten vegan: minestrone uit de voorraadkast
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!