Print Friendly, PDF & Email

In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek, waarmee je je eigen bieslook-roomkaaz maakt!

Ingrediënten
Voor 200 gram, 4-5 dagen houdbaar
Bereidingstijd: 10 minuten 
200 g stevige tofu
2 el kokosolie, gesmolten
2 el citroensap
½ tl fijngemalen zeezout
¼ tl knoflookpoeder
1 el water
10 g bieslook, fijngesneden
keukenmachine of staafmixer
goed afsluitbare bak

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de bieslook, in een keukenmachine of met een staafmixer en mix tot een gladde massa.  
  2. Voeg eventueel 1-2 extra eetlepels water toe om de gewenste dikte te krijgen. Roer daarna de bieslook door de roomkaas. 
  3. Schep in een bak en bewaar in de koelkast.

Tip! Serveer op bagels, brood of toastjes. 

Heb jij het boek 50 x Vegan Zuivel al in jouw boekenkast staan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

50 x Vegan Zuivel
Auteur: Marleen Visser
Uitgeverij: Becht 
Fotografie, receptuur en styling: Marleen Visser
Portretfotografie: Kos Karathanasis

Summary
50 x Vegan Zuivel: bieslook-roomkaas
Article Name
50 x Vegan Zuivel: bieslook-roomkaas
Description
Uit het kookboek 50 x Vegan Zuivel van Marleen Visser delen wij het overheerlijke recept voor vegan bieslook-roomkaaz. Smullen maar!
Author