50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée
Daniëlle van Kampen

50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée

vrijdag 04 juni 2021
In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek: kokos-crème-brûlée, een dessert met een krokant karamellaagje, met daaronder een silky crème. Lees hier hoe je dit recept maakt!

Ingrediënten
Voor 4 porties van ruim 100 ml
40 g ongebrande cashewnoten (8 uur geweekt in 200 ml water met een snufje gemalen zeezout, afgespoeld)
400 ml kokosmelk
1 el + 1 tl arrowroot
¾ tl agar agar
70 g ahornsiroop
1 tl vanille-extract
snufje gemalen kurkuma
snufje gemalen zeezout
4 el rietsuiker


Benodigdheden
keukenmachine of blender
kleine steelpan
garde
4 crème-brûléevormpjes
crème-brûléebrander


Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de rietsuiker, in een keukenmachine of blender en mix tot een glad mengsel. Giet het mengsel in een kleine steelpan en breng, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat het mengsel minimaal 2 minuten al roerend zachtjes koken.  

  2. Verdeel het mengsel over de vormpjes, laat iets afkoelen en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

  3. Verdeel vlak voor serveren de rietsuiker over de crème brûlée en brand de suiker met de crème-brûléebrander, of even onder de grill van de oven, tot de suiker gesmolten is. Serveer direct.


Tip: De kokos-crème-brûlée is 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.


Heb jij het boek 50 x Vegan Zuivel al in jouw boekenkast staan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!


 

50 x Vegan Zuivel
Auteur: Marleen Visser
Uitgeverij: Becht 
Fotografie, receptuur en styling: Marleen Visser
Portretfotografie: Kos Karathanasis


0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.