Print Friendly, PDF & Email

5/5 - (2 stemmen)
Deze dip wordt ook wel ‘vegan creamcheese’ genoemd doordat de artisjok zo’n enorm romige combinatie oplevert waarvan je kan blijven eten. Heerlijk dat het dan toch een stuk gezonder is! De boerenkool geeft het geheel een spannend bittertje en een winterstintje. Snel uitproberen dus!

Wat heb je nodig?
1 blik artisjokharten, afgegoten
½ blik gekookte kikkererwten
½ kop water
1 teentje knoflook
1 theelepel mosterd
½ citroen, het sap
3 grote boerenkoolbladeren, fijngehakt
scheutje olijfolie
handje zonneboempitten
handje bieslook
eventueel: handje parmezaanse kaas
zout en peper

Hoe maak je deze romige dip?
Doe de helft van de artisjokken in de blender samen met de zonnebloempitten, het water, de kikkererwten, de knoflook, de mosterd, het citroensap, eventueel de parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak. Laat het geheel mixen tot een romige massa. Laat ondertussen in een koekenpan de boerenkool met een klein beetje olijfolie slinken tot het net gaar is. Hak de overige artisjokharten fijn en roer deze door de dip, samen met de boerenkool en bieslook. Proef en pas aan naar smaak met zout, peper, citroen, mosterd of wat je wil. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Artisjok & boerenkooldip
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)