Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (3 stemmen)

Op dit moment zijn ze helemaal hot: avocado burger buns, ofwel burgers met avocado in plaats van brood. Sinds kort kun je de te gekke avocado burgers eten in Amsterdam, maar hoe tof is het om ze zelf te serveren? Maak er een plantaardige tempeh burger bij en je steelt de sterren van de show! Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met toppings, maar vandaag delen we het recept voor The Green Burger.

Wat heb je nodig?
Voor 1 groene bun-burger + toppings:
1 rijpe avocado
1-2 eetlepels groene hummus
groene asperges
een handje rucola
komkommer, in plakjes
1 theelepel sesamzaadjes

Voor 3-4 tempeh burgers:
400 gram blok tempeh
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
3 eetlepels olijfolie
130 gram bloem
1 flinke theelepel maizena
1 theelepel Provençaalse kruiden
2-3 eetlepels water
zout en peper naar smaak

Hoe maak je de burgers?
Begin met de tempeh burgers. Snij de tempeh in plakken en stoom deze voor zo’n 10 minuten boven kokend water. Snij ondertussen de knoflook en ui in stukjes en fruit deze in 1 eetlepel olijfolie. Bak de tempeh mee voor zo’n twee minuten en schep alles vervolgens in een keukenmachine. Maal fijn tot er een kruimelig deeg ontstaat. Kneed hier de bloem, maizena, 1 theelepel Provençaalse kruiden, 2-3 eetlepels water en zout en peper doorheen. Verdeel het deeg in drie of vier ballen en druk plat. Dit hangt er vanaf hoe groot en hoeveel burgers je wil hebben. Bak de burgers in 2 eetlepels olijfolie tot ze bruin verkleurd zijn.

Maak vervolgens de avocado buns. Halveer een avocado en verwijder de pit. Pel de schil voorzichtig van de avocado en snij een dun plakje van de bolle kant van één van de helften. Dit zorgt ervoor dat de burger straks rechtop kan blijven staan. Beleg de avocado vervolgens met de groene hummus, groene asperges, rucola, komkommer en de burger en plaats de andere helft van de avocado er bovenop. Strooi nog wat sesamzaadjes over de bovenkant en serveer!

Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
TRENDING: Green Avocado Burger Buns
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)