Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (4 stemmen)

De zomer staat voor de deur, en ook al schijnt de zon nog niet optimaal, wij hebben er het volste vertrouwen in dat dit helemaal goed komt. Als ik denk aan zon, denk ik aan zee en strand, met een ijsje in de hand. Dat ijs, laten we het daar eens over hebben, over #guiltypleasures gesproken! Eigenlijk maak je ons met ieder soort ijs blij, van raketje tot perenijsje, van roomijs tot sorbet, en van frozen yoghurt tot bananenijs. De laatste, bananenijs, ook wel bekend als banana nice cream, is ijs op basis van bevroren bananen (healthy!) waarmee je qua smaakcombinaties en toppings eindeloos kunt variëren. Super gemakkelijk zelf te maken. We helpen je op weg met onze favoriete smaken!

10x ons favoriete bananenijs
Als onze favorieten smaken bananenijs op een rijtje: banaan (naturel), cacao nibs, notenpasta, kokos, mango, kaneel, vanille, chocolade, framboos en walnoten-honing.

Banaan
1 banaan

Cacao nibs
1 banaan
1 tl cacao nibs

Notenpasta
1 banaan
1 tl notenpasta naar keuze

Kokos
1 banaan
1 tl kokos rasp
1 el kokosroom

Mango
1 banaan
1 el mango, blokjes

Kaneel
1 banaan
1 tl kaneel

Vanille
1 banaan
1/8 tl vanille extract

Chocolade
1 banaan
1 tl raw cacao

Framboos
1 banaan
1 el frambozen

Walnoten-honing
1 banaan
1 tl walnoten, gehakt
1/2 tl honing

Hoe maak je bananen-ijs?
Snij de rijpe bananen in plakjes, doe in een luchtdicht bakje of plastic zakje en stop minstens 2 uur in de vriezer tot de banaan goed bevroren is. Haal de bananen direct voordat je het ijs wilt serveren uit de vriezer en doe samen met je smaak naar keuze in de keukenmachine. Maal totdat het een romige ijsmassa is, niet te lang want dan gaat het smelten. Schep er direct ijsbolletjes van en doe die in bakjes of zet het nog even in de vriezer voor meer stevigheid.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
10x de lekkerste bananenijsjes - gezond ijs eten!
Published On
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)