Print Friendly, PDF & Email
2/5 - (10 stemmen)

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: curry van gegrilde aubergine met jasmijnrijst uit het prachtige boek Groen op Kolen van Leonard Elenbaas & Jeroen Hazebroek. Dit is barbecuen voor gevorderden!

Ingrediënten
voor 4 personen
12 mini aubergines
3 tomaten
3 uien
4 teentjes knoflook
3 cm gember
3 el kokosolie
3 tl gemalen koriander
2 tl gemalen komijnzaad
1 1/4 tl kurkuma
1 1/4 tl chilipoeder
1/2 tl mosterdzaad
300 g jasmijnrijst

Bereidingswijze

  1. Snijd de kroontjes van de mini-aubergines en snijd ze in de lengte in vier parten.
  2. Leg de aubergineparten op een van de snijvlakken op het rooster. Gril ze circa 2 minuten. Keer ze op het andere snijvlak en gril nogmaals 2 minuten.
  3. Haal de aubergines uit je barbecue en leg ze apart. Pel intussen de uien en de knoflook en schil de gemberwortel. Snijd ze in grove stukken en maal in de keukenmachine met hakmes of in de blender fijn. Snijd de tomaten in grove stukken en maal in de blender tot een gladde saus.
  4. Doe de ui samen met de kokosolie in een hittebestendige kom of schaal en plaats deze op de barbecue en bak dit enkele minuten; schep af en toe om.
  5. Roer alle specerijen door het uimengsel en bak ze 2 minuten mee. Schenk de saus in de pan en voeg de gegrilde aubergine toe. Plaats de deksel op de hittebestendige kom of schaal (of dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de curry 20 minuten pruttelen. Kook intussen de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Voeg naar smaak zout aan de curry toe en serveer bij de jasmijnrijst. Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Groen op Kolen
Leonard Elenbaas & Jeroen Hazebroek
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059569249
Prijs: €29,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Barbecue: curry van gegrilde aubergine met jasmijnrijst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)