Print Friendly, PDF & Email

Met het mooie weer komende week kunnen we nog even genieten van de barbecue in deze nazomer. Probeer eens deze gegrilde groenten van de BBQ met samoriglio, een traditionele Siciliaanse saus. Probeer het nu zelf met dit recept van Oil & Vinegar!

Ingrediënten
1 courgette
1 aubergine
1 rode puntpaprika
175 ml bak & braad olijfolie
kruidenmix vegetariano verkrijgbaar bij Oil & Vinegar
6 takjes oregano
6 takjes peterselie
1 citroen
2 knoflooktenen
peper
zeezout

Bereidingswijze
Verwarm de barbecue voor. Snijd de courgette, aubergine en paprika in plakken en besprenkel de plakken met 25 ml Bak & Braad Olijfolie. Gebruik de Vegetariano Grinder om de groenten op smaak te brengen. Leg de groenteplakken naast elkaar op het grillrooster en rooster ze tot mooie grillstrepen zichtbaar worden; keer halverwege.

Maak dan de salmoriglio, een traditionele Siciliaanse saus. Hak daarvoor de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Hak ook de oregano- en peterselieblaadjes fijn. Knijp de citroen uit en meng het citroensap met 150 ml Bak & Braad Olijfolie. Meng hier de gehakte kruiden en knoflook doorheen en breng de saus op smaak met peper en zeezout.

Tip: mocht je salmoriglio overhouden: deze saus is heerlijk bij tomatensalade, pizza, pasta of om brood in te dippen.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Barbecue: gegrilde groenten met Siciliaanse salmoriglio
Article Name
Barbecue: gegrilde groenten met Siciliaanse salmoriglio
Description
Smaakvol en vegetarisch op de barbecue: probeer eens deze gegrilde groenten van de BBQ met samoriglio, een traditionele Siciliaanse saus.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!