Print Friendly, PDF & Email

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: mango met taugé, pinda en koriander uit het prachtige boek Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen!

Ingrediënten
voor 4 personen (als bijgerecht)
2 mango’s`
100 g taugé
50 pinda’s, grofgehakt
15 g koriander, grofgehakt
1/2 chilipeper, zaadjes verwijderd en in plakjes
2 limoenen, sap en rasp
1 el sojasaus
1 el sesamolie
4 el gebakken uitjes
4 el zonnebloemolie`

Bereidingswijze

  1. Snijd de mango langs de platte kant van de pit zo dat je 2 plakken van de mango af snijdt. Snijd zonder de schil te raken een ruitjes­patroon in het vruchtvlees van de mangohelften. Vet de snijkant van de mango’s in met de olie en leg ze met de snijkant naar beneden op de barbecue. Rooster circa 15 minuten.
  2. Maak ondertussen de salade door de taugé te mengen met de pinda’s, koriander en chilipeper. Breng de salade op smaak met rasp en sap van de limoen, soja­saus en sesamolie.
  3. Serveer de gegrilde mango’s met de salade ernaast. Garneer de salade op het laatste moment met de gebakken uitjes zodat ze lekker krokant blijven.

Tip! Mango gaat erg goed samen met zowel zoete als hartige ingrediënten. Voor een zoete versie laat je de salade achterwege en serveer je de gegrilde mango’s met pinda, limoen en eventueel een beetje kokosmelk. Gebruik de restjes mango voor een salsa met limoen, koriander, paprika en rode ui of maak er een lassi mee door ze te pureren met limoensap, yoghurt en een snufje zout.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Gloeiend Groen
Welmoed Bezoen
Uitgeverij: Nigh & van Ditmar
ISBN: 9789038805566
Prijs: €22,50

Summary
recipe image
Recipe Name
Barbecue: gegrilde mangosalade met taugé, pinda en koriander
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!