Dit barbecue recept is heel anders dan je gewend bent. Met dit recept van Oil & Vinegar maak je een soort kaasfondue van taleggio kaas, die je een bijzondere rooksmaak geeft op de barbecue. Crackers erbij en dippen maar!

Ingrediënten
100 g taleggio
Spanish BBQ Spices
Barolo e Tartufo
aluminiumfolie
crackers (bijv. van Fornelli)

Bereidingswijze
Verwarm de barbecue en snijd de taleggio in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg de plakken in een platte ovenschaal of gietijzeren pannetje en laat ze smelten op de barbecue. Leg een handjevol Spanish BBQ Spices op een vel aluminiumfolie en maak er een pakketje van. Prik aan de boven- en onderkant een paar gaatjes en leg het pakketje op de hete kolen. Sluit het deksel van de barbecue en laat de kaas er ongeveer 2 à 3 minuten in staan. Besprenkel de kaas vervolgens met Barolo e Tartufo en serveer met de Fornelli-crackers.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Barbecue: gerookte taleggiokaas
Article Name
Barbecue: gerookte taleggiokaas
Description
Met dit BBQ recept maak je een soort kaasfondue van taleggio kaas, die je een bijzondere rooksmaak geeft op de barbecue! Crackers erbij en dippen maar!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!