Print Friendly, PDF & Email

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Ingrediënten
Voor 4 personen
8 stronkjes witlof, in de lengte gehalveerd
25 g peterselie, grofgehakt
2 el citroensap
2 el fijngeraspte pecorino
1 tl zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de middelste/hoge stand en vet hem licht in met olijfolie.

  2. Leg de witlofhelften met de snijkant naar boven op de bakplaat. Bak ze 5 minuten tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Draai ze dan om en bak ze nog 5 minuten tot ze gaar zijn.

  3. Leg de warme witlofhelften in een grote schaal met de overige ingrediënten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en schep alles door elkaar. Serveer warm.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lekker vegetarisch op de barbecue
Ross Dobson
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044754766
Prijs: €18,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Barbecue: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!