Print Friendly, PDF & Email

De zomer is bijna over, maar we laten de pret niet drukken! Deze gegrilde groentes zijn ontzettend lekker van de barbecue. Probeer eens dit recept van Oil & Vinegar voor spread van gepofte aubergines. Serveer dat op een knapperige crostini van ciabattabrood. Zo creëer je je eigen culinaire side dish voor bij de barbecue!

Ingrediënten
1 aubergine
4 el Preparato per Pasta Arrabbiata 
60 ml Bonsecco Extra Vierge Olijfolie
zeezout
1 ciabatta
20 ml rodewijnazijn
1 takje peterselie

Bereidingswijze
Verwarm de barbecue en leg de aubergine er in zijn geheel (met schil en al) op. Pof de aubergine ongeveer 35 minuten tot hij zacht is en keer regelmatig. Laat hem een beetje afkoelen en haal de schil eraf. Pluk de peterselieblaadjes en hak ze fijn. Meng de aubergine, gehakte peterselie, Preparato per Pasta Arrabbiata, rodewijnazijn, 40 ml Bonsecco Extra Vierge Olijfolie en een snuf zeezout. Laat de auberginespread afkoelen tot kamertemperatuur.

Snij de ciabatta in plakken en besprenkel met de rest van de Bonsecco Extra Vierge Olijfolie. Rooster de sneetjes op de barbecue tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben.

Serveer de ciabattasneetjes en auberginespread apart van elkaar: zo blijft het brood lekker knapperig.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Barbecue: Italiaanse crostini met gepofte aubergine
Article Name
Barbecue: Italiaanse crostini met gepofte aubergine
Description
Deze gegrilde groentes zijn ontzettend lekker van de barbecue. Probeer eens dit recept van Oil & Vinegar voor spread van gepofte aubergines. Serveer dat op een knapperige crostini van ciabattabrood. Zo creëer je je eigen culinaire side dish voor bij de barbecue!
Author