Print Friendly, PDF & Email
2.5/5 - (2 stemmen)

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: komkommer met hangop en za’atar uit het prachtige boek Groente op de BBQ van Julius Jaspers!

Ingrediënten
voor 6 personen (als bijgerecht)
2 komkommers
500 ml volle Griekse yoghurt
1 bosje bieslook, gesneden
1 el za’atar
2 limoenen, alleen sap
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommers in de lengte doormidden en schraap met een kleine lepel het zaad uit de kern (je kunt ze ook nog een keer doorsnijden en het zaad er met een mesje uit snijden, maar dan heb je wel dunnere stukjes komkommer). Snijd lange komkommers een keer doormidden.
  2. Bestrooi de open (gesneden) kanten van de komkommer met wat zout en laat 1 uur uitlekken. Spoel het overtollige zout van de komkommer en dep goed droog.
  3. Maak een hangop door de yoghurt 2 uur uit te laten hangen in een dunne schone doek, en breng op smaak met bieslook, za’atar, zout en peper.
  4. Meng komkommer met limoensap in een kom, laat even uitlekken en gril rondom krokant.
  5. Serveer met de hangop en bestrooi met wat extra bieslook en za’atar.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Groente op de BBQ
Julius Jaspers
Uitgeverij: Carrera Culinair
ISBN: 9789048847976
Prijs: €16,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Barbecue: komkommer met hangop en za'atar
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time