Een vegetarische barbecue? Jazeker! Wij laten dit keer de vegetarische worstjes, filets en burgers achterwege om je te laten zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Vandaag: barbecue pizza met rode linzensaus en cocktailsaus!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de basis
1 rol vers pizzadeeg
50 gram rode linzen
1 pakje passata
1 blikje tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 tl oregano
zout en peper
Voor de pizza toppings
1 kleine courgette, in plakjes
1 handje rucola
Voor de cocktailsaus
4 el plantaardige variatie op yoghurt (van bijvoorbeeld soja)
2 el plantaardige mayonaise
1 el ketchup
1/4 tl cayennepeper
Bereidingswijze
- Begin met de saus door knoflook in een pan te fruiten in een beetje olijfolie. Voeg de passata en tomatenpuree toe en roer de rode linzen er doorheen. Laat het 20 minuten pruttelen. Vergeet niet te roeren.
- Voeg vervolgens de oregano, zout en peper toe en zet het vuur uit.
- Rol het pizzadeeg uit, snijd het in stukken of rondjes zo groot als je wil.
- Knip aluminiumfolie uit in de vorm van jou mini pizza’s (maak ze 2 cm groter), smeer ze in met wat olie en leg het pizzadeeg erop. Schep wat van de rode saus op het deeg en beleg met wat plakjes courgette.
- Leg de pizza’s op de barbecue voor 15 minuten en sluit de deksel.
- Maak ondertussen de cocktailsaus door alle ingrediënten te mixen in een kom.
- Serveer de pizza’s met wat rucola en de plantaardige cocktailsaus. Smakelijk!
Zo kan het ook
Plantaardig barbecueën met pizza, zo kan het ook! Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling, halen wij als Nederlanders 61% van onze eiwitten uit dierlijke producten en 39% uit plantaardige producten. Voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat is het van groot belang dat we samen deze balans naar minimaal 50/50 brengen. Wij als Hippe Vegetariërs dragen hier gelukkig al dagelijks ons steentje aan bij! Maar, ondanks dat we de goede kant op gaan, verschuift deze balans niet snel genoeg! Organisatie Green Protein Alliance zet zich daarom in om de eiwitbalans in Nederland te herstellen. Naar 50% plantaardige eiwitten in 2025! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!






wauw, ziet er zo lekker uit …. erg benieuwd naar smaak