De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: barbecue pizza met rode linzensaus en cocktailsaus!

Zo kan het ook
Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling, halen wij als Nederlanders 61% van onze eiwitten uit dierlijke producten en 39% uit plantaardige producten. Als we de krant openslaan, leren wij dat het herstel van deze balans naar minimaal 50/50 in ons menu cruciaal is voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat. Wij als Hippe Vegetariërs dragen hier gelukkig al dagelijks ons steentje aan bij! Maar, ondanks dat we de goede kant op gaan, verschuift deze balans niet snel genoeg! De Green Protein Alliance heeft als doel gesteld de eiwitbalans in Nederland te herstellen naar 50% plantaardige eiwitten in 2025. Middels de #zokanhetook campagne proberen zij Nederland te inspireren om vaker te kiezen voor plantaardige eiwitten. Wij delen de komende tijd op Vegan Monday plantaardige BBQ recepten van het platform zokanhetook.nu om plantaardig de zomer door te komen!

BBQ pizza met rode linzen tomatensaus en cocktailsaus

Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de basis
1 rol vers pizzadeeg
50 gram rode linzen
1 pakje passata
1 blikje tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 tl oregano
zout en peper

Voor de pizza toppings
1 kleine courgette, in plakjes
1 handje rucola

Voor de cocktailsaus
4 el plantaardige variatie op yoghurt (van bijvoorbeeld soja)
2 el plantaardige mayonaise
1 el ketchup
1/4 tl cayennepeper

Bereidingswijze

  1. Begin met de saus door knoflook in een pan te fruiten in een beetje olijfolie. Voeg de passata en tomatenpuree toe en roer de rode linzen er doorheen. Laat het 20 minuten pruttelen. Vergeet niet te roeren.
  2. Voeg vervolgens de oregano, zout en peper toe en zet het vuur uit.
  3. Rol het pizzadeeg uit, snijd het in stukken of rondjes zo groot als je wil.
  4. Knip aluminiumfolie uit in de vorm van jou mini pizza’s (maak ze 2 cm groter), smeer ze in met wat olie en leg het pizzadeeg erop. Schep wat van de rode saus op het deeg en beleg met wat plakjes courgette.
  5. Leg de pizza’s op de barbecue voor 15 minuten en sluit de deksel.
  6. Maak ondertussen de cocktailsaus door alle ingrediënten te mixen in een kom.
  7. Serveer de pizza’s met wat rucola en de plantaardige cocktailsaus. Smakelijk!

Plantaardig barbecueën met pizza, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Recipe Name
Barbecue: pizza met rode linzen tomatensaus en cocktailsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!