Deze zomer kunnen we ontzettend veel genieten van het mooie weer. En daar hoort natuurlijk barbecuen bij! Je kunt ontzettend veel kanten op met de lekkerste gegrilde groenten. Vegetarische inspiratie nodig? Met de Vega BBQ-box van Marley Spoon krijg je drie recepten en ingrediënten voor een goede vegetarische barbecue. Wij mogen de recepten voor de BBQ met je delen! Deze week: portobollo’s met camembert van de barbecue, gevulde paprika met kruidige feta en gemarineerde zoete worteltjes.
Ingrediënten
1 cupje honing
1 zakje BBQ-saus
1 zakje pecannoten
1x wortels
1x gele wortels
2 stuks feta
2 gele paprika’s
2 rode paprika’s
1 teen knoflook
1 zakje Abraham’s mosterd
1 zakje frambozenazijn
4 portobello’s
15 g verse kruidenmix: dragon & tijm
150 g camembert
olijfolie
peper en zout
Extra benodigdheden:
BBQ of grillpan
middelgrote kookpan
grote koekenpan
dunschiller
evt. keukenrasp
Bereidingswijze
1. Pecannoten roosteren
Bereid de BBQ voor. Verhit een droge, grote koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten in 2-3 min goudbruin. Neem uit de pan en zet opzij. Pel en rasp of hak intussen de knoflook fijn.
2. Wortels grillen
Schil en halveer de wortels in de lengte. Snijd ze in de breedte door. Doe de wortels in de kookpan met een 3 cm diepe laag water, breng aan de kook en kook 5 min. Giet af en doe de wortels in een grote kom. Meng intussen de BBQ-saus met de helft van de honing, een snuf zout en peper. Meng de saus met de wortels. Bak ze in 3 tot 5 min op de BBQ goudbruin en gaar.
3. Paprika’s vullen
Snijd intussen de paprika’s in de lengte doormidden, verwijder de kern. Pluk de dragonblaadjes, hak ze fijn en doe de steeltjes weg. Verkruimel de feta grof en meng de kruimels met 3/4e van de dragon en de helft van de knoflook. Vul de paprikahelften met het kaasmengsel.
4. Portobello’s vullen
Verwijder de portobello-steeltjes voorzichtig zodat een soort kleine schaaltjes ontstaan. Ris de tijmblaadjes van de steeltjes. Snijd de camembert in 1 cm grote blokjes en meng de kaas met de rest van de knoflook. Vul de portobello-hoedjes met de camembert en bestrooi met de tijmblaadjes.
5. Paprika’s grillen
Grill de gevulde paprika’s op de bolle kant totdat er grillstrepen ontstaan en de paprika wat zachter is. Doe intussen de mosterd met de frambozenazijn, 0,5 tl zout en peper in een kommetje en roer totdat het zout is opgelost. Roer er dan 3 el olijfolie door.
6. Portobello’s grillen
Plaats dan de portobello’s met de bolle kant omlaag op de BBQ of grillpan en bak 5 tot 6min, totdat de hoedjes mooie grillstrepen hebben en de kaas is gesmolten. Bestrooi de gevulde paprika’s met dragon naar wens en besprenkel met framboos- mosterddressing. Serveer de wortels gegarneerd met pecannoten en een beetje van de dressing.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander favoriet barbecue recept? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Reactie verzenden