Print Friendly, PDF & Email

Vaak combineren we gerechten met wijn, vandaar ook de klassieke wijn-spijs combinatie. Maar in Oosterse landen worden gerechten vaak gecombineerd met bier. Tijd om dat in het westen ook te proberen. Vandaag het hoofdgerecht: gevulde aubergine-bootjes.

De combinatie
Deze groente is licht bitter en zacht fruitig van smaak. Zijn lichte bitterheid sluit aan bij het ‘koffie bittere’ van Affligem Dubbel. Daarnaast houdt de hop in het bier – met een relatief laag alcoholpercentage voor een donker Belgisch abdijbier – het zeer drinkbaar en dorstlessend, perfect om het aardse van de aubergines op te frissen.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
2 grote aubergines
Olijfolie
1 courgette
1 teentje knoflook
2 tomaten
250g mozzarella
250g vegetarisch gehakt
peper en zout
1 eetlepel gehakte salie
1 theelepel gedroogde oregano

Hoe maak je deze aubergine-bootjes?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergines. Snijd het vruchtvlees kruislings in en bestrijk met olijfolie. Snijd de courgette in halve maantjes.Pel en snipper de knoflook. Bak de courgettes met de knoflooksnippers beetgaar in de olijfolie. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Haal het vruchtvlees uit de aubergines en laat een boordje van 1 cm over. Dit zodat het bootje niet inzakt na het vullen. Hak het vruchtvlees fijn en meng met het vegetarisch gehakt. Kruid met peper, zout en gehakte salie. Vul de boodjes in verschillende lagen. Begin met het gehaktmengsel, daarna de courgette, mozzarella en tomaat. Herhaal en eindig met de tomaten. Bestrooi met oregano en peper. Plaats de bootjes 15 – 20 minuten in de oven. Serveer eventueel op een bedje van pasta.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instragram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bier & Spijs: Auberginebootjes
Published On
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!