Print Friendly, PDF & Email

Vaak combineren we gerechten met wijn, vandaar ook de klassieke wijn-spijs combinatie. Maar in Oosterse landen worden gerechten vaak gecombineerd met bier. Tijd om dat in het westen ook te proberen. Vandaag het dessert: krokante rozemarijn-sinaasappel koek.

De combinatie
Het affligemgist geeft het bier een kruidig accent, waarin je onder andere kruidnagel kan herkennen.Gerechten waarin rozemarijn duidelijk naar voren komt zijn hiermee een prachtige match.

Wat heb je nodig?
Geraspte schil van 1 sinaasappel
100g kristalsuiker
2 theelepels kaneel
50g boter
9 velletjes filodeeg

Hoe maak je deze rozemarijn-sinaasappel koek?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de geraspte sinaasappelschil met de suiker en de kaneel. Hak de rozemarijn een beetje fijn. Smelt de boter met de rozemarijn op een laag vuur zodat de boter niet bruin wordt gedurende een paar minuten. Knip de velletjes filodeeg diagonaal doormidden. Leg de 6 filodeeg punten naast elkaar op het aanrecht. Bestrijk ze met de gesmolten boter en strooi er wat van de gekruide suiker over. Leg daarop nog 2 keer een filodeeg punt. Bestrijk ze telkens met gesmolten boter en strooi er gekruide suiker over. Leg de gestapelde filodeeg punten op twee met bakpapier beklede bakplaten. Bak ze in 10 à 15 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen. Bestrooi de koeken eventueel nog met wat poedersuiker.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instragram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bier & Spijs: Krokante rozemarijn-sinaasappel koek
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!