Print Friendly, PDF & Email

Appel en biet zijn natuurlijk een klassieke combinatie. Het frisse van de appel en het aardse van de biet vullen elkaar prima aan in deze verassende winterstampport. De hangop (mager en lekker!) zorgt voor een prettig zuurtje. Daarnaast zijn kiemgroenten ontzettend gezond en zorgen voor een bite!

Wat heb je nodig voor de bietenstamppot?
ca. 1 kg biologische rode bieten (ca. 5 stuks middelgroot)
1 kg kruimige aardappel (ongeschild gewicht)
1 à 2 el boter of 4 el olijfolie
zout en peper
2 stevige zachtzure Hollandse handappels
1 kleine el honing of ahornsiroop
1 bakje kiemgroenten (b.v. alfalfa en broccoli kiemen)
1 beker biologische geitenkwark of hangop

Hoe maak je de bietenstamppot?
Was en kook de bieten in ca. 1 uur goed gaar (houd het kookvocht). Schil de aardappels en kook ze in een ruime pan gaar. Pel vervolgens de bieten, snij ze in stukken en voeg ze bij de aardappels. Voeg de boter of olie en wat bietenkookvocht toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng het op smaak met zout en peper. Snij de appels in parten en snij het klokhuis eruit. Bak de appelparten in een stukje boter met de honing bruin tot ze gaan karameliseren en een beetje zacht zijn. Let op! Hete karamel is heter dan 100°C. Schep de bieten stamppot in een schaal en verdeel de appelparten erop. Geef er kiemgroenten en een lepel hangop bij, en klaar!

Heb jij deze bietenstamppot met appeltjes, hangop en kiemgroenten gemaakt? Laat ons dat jouw creatie zien op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bietenstamppot met appeltjes, hangop en kiemgroenten
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 4 Review(s)