Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag de afsluitende zoete lekkernij voor bij de thee of koffie: toffees met Himalaya zout. Een klassieker!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
600g suiker
250 ml slagroom
50g ongezouten boter
Himalaya zout

Hoe maak je deze toffees met Himalaya zout?
Bekleed een vierkante vorm met bakpapier.  Een vorm van 15cm2 is perfect. Als de bakvorm groter is worden de toffees platter en zijn ze sneller klaar. Hiervoor geld ook dat als je een kleinere bakvorm gebruikt de toffees hoger worden maar het langer duurt voordat ze hard zijn. Zet een pan op het vuur, verhit de suiker en laat het langzaam smelten. Voeg de slagroom en boter toe aan de suiker en roer totdat het mengsel eruit ziet als karamel. Hierna zet je het vuur hoger en laat het mengsel zachtjes pruttelen totdat het een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Houd het goed in de gaten zodat het niet verbrand! Giet het mengsel in een kom en gebruik een elektrische mixer om de karamel een dikkere structuur te laten krijgen. Mix net zo lang tot er een dikker stroperige massa ontstaat. Giet de massa in de vorm en laat het 30 minuten buiten de koelkast afkoelen. Plaat hierna het mengsel voor minimaal 4 uur in de koelkast. Bestrooi na 2 uur met Himalaya zout. Snijd het daarna in stukken en laat verder afkoelen tot de toffees hard zijn.

Ga jij deze toffees maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: toffees met Himalaya zout
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)