Print Friendly, PDF & Email

BISH BASH BOSH! is het tweede kookboek van vegan kookduo Henry Firth en Ian Theasby. De twee mannen, ook wel bekend als team BOSH!, laten de wereld zien hoe veelzijdig groenten wel niet kunnen zijn. In dit boek vind je allerlei simpele, snelle en lekkere gerechten. Van doordeweekse avondmaaltijden tot echte pronkstukken en ongelooflijke zoete lekkernijen. Allemaal gemaakt met de kracht van planten! Vandaag delen wij het recept voor een frisse romescosalade.

Ingrediënten
Voor 4 personen
40 minuten bereidingstijd
ongeveer 300 g brood (zoals zuurdesembrood)
2 el olijfolie
250 g gemengde tomaten of kerstomaten
30 g blanke amandelen
30 g hazelnoten
1 pot geroosterde paprika van 350 g (of rooster paprika’s op 200 °C tot ze zwart zijn, laat ze afkoelen in een zak en ontvel ze)
4 lente-uitjes
klein bosje verse peterselie
60 g rucola of peperachtige sla, zoals veldsla of mizuna
zout en zwarte peper

Voor de dressing
45 g geschaafde amandelen
2 teentjes knoflook
1 geroosterde rode paprika uit de pot voor de salade (ongeveer 100 g)
70 g tomatenpuree
10 g verse bladpeterselie
1 tl gerookte paprikapoeder
¼ tl cayennepeper
2 tl rodewijnazijn
80 ml extra vergine olijfolie
zout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Beleg twee bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de korsten van het brood en snijd het in blokjes van 1 x 1 cm. Spreid ze uit op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Strooi er een flinke snuf zout en peper over. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de blokjes ongeveer 12 minuten; keer ze halverwege. Haal ze uit de oven zodra ze goudgeel en krokant zijn.
  3. Maak de dressing. Spreid de geschaafde amandelen uit op de andere bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de amandelen ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn. Doe ze in de keukenmachine en voeg alle dressingingrediënten, behalve de olijfolie en het zout en de peper, toe. Pureer tot het mengsel glad is; schraap het indien nodig met een spatel van de zijkant van de kom, zodat alles goed gemengd wordt. Laat de motor draaien en voeg langzaam de olijfolie toe tot je een gladde dressing hebt. Proef en voeg zout en peper toe. Schenk de dressing in een schaal en maak de keukenmachine schoon.
  4. Snijd de tomaten in stukjes. Doe de blanke amandelen en hazelnoten in de schone keukenmachine en hak ze grof met de pulseerknop. Snijd de geroosterde paprika’s in stukjes van 3 cm. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  5. Stel de salade samen. Doe de tomaten, peterselie, paprika’s, lente-uitjes en blaadjes sla in een grote kom. Strooi de gehakte noten en de croutons erover.
  6. Serveer de salade in de kom, schep alles vlak voor het serveren aan tafel door elkaar en geef de dressing er apart bij, zodat iedereen die zelf kan toevoegen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit BISH BASH BOSH! gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

BISH BASH BOSH
Henry Firth, Ian Theasby
Uitgever: Harper Collins UK
ISBN: 9780008327057
Prijs: €24,99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
BISH BASH BOSH: romescosalade
Published On
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!