Bloemkool flatbread
Allore Foodies

Bloemkool flatbread

vrijdag 13 juli 2018
Deze bloemkool flatbread is weer eens iets heel anders dan je gewone boterham! De bloemkool maakt het heel gezond. Je maakt het ook nog eens heel eenvoudig in de oven, waardoor 'ie ook lekker knapperig wordt. Allore Foodies deelde met ons het recept!

Ingrediënten
300 g ongekookte bloemkoolrijst
120 g amandelmeel
1/2 tl zeezout
4 eieren
3 tl kurkuma

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
2. Mix alle ingrediënten in een kom en meng goed met een lepel.
3. Doe het beslag op de bakplaat en verdeel het tot een rechthoek. Zorg dat de laag ongeveer een halve centimeter dik is.
4.  Bak 30 minuten, tot het goudbruin is. Als het klaar is, laat dan compleet afkoelen. Pel het bakpapier voorzichtig van het flatbread af.
5. Snijd het flatbread in acht stukken. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast. Je kan het zo een week bewaren!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

1 Reacties

Sorry, maar zoveel eieren (=cholesterol) maakt het niet gezond

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.