In de zomer wil je vaak wat lichter eten dan tijdens de wintermaanden. Een barbecue is dan dé gelegenheid om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool op de BBQ en serveer ‘m met een zelfgemaakte groenekruidensaus en een flinke klodder Vadouvan Bistro Sauce. Zo heb jij met dit recept van Oil & Vinegar je portie vitamientjes voor vandaag in één klap binnen geharkt.

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 bloemkool
12 el Olio di Oliva Aglio
¼ bosje basilicum (ca. 8 takjes)
¼ bosje peterselie (ca. 8 takjes)
80 g oude kaas
4 el Vadouvan Bistro Sauce
sap van een halve citroen zout
2 el Lemon & White Pepper Seasoning

Bereiding
1. Verwarm je barbecue voor tot 180 °C.
2. Wrijf de bloemkool in met vier eetlepels Olio di Oliva Aglio en bestrooi met twee eetlepels Lemon & White Pepper Seasoning. Leg de bloemkool op de BBQ en rooster ongeveer 40 minuten. Keer de bloemkool regelmatig tot alle zijden egaal bruin kleuren.
3. Voor het maken van de groene kruidensaus meng je de basilicum, peterselie, citroensap, zout en acht eetlepels Olio di Oliva Aglio met de staafmixer tot het een gladde massa is.
4. Snijd de bloemkool in stukken. Verdeel de Vadouvan Bistro Sauce en de groene- kruidensaus over de bloemkool en rasp er wat oude kaas over. Maal wat Lemon & White Pepper Seasoning bovenop om het helemaal af te maken.

Heb jij dit recept voor de barbecue gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Bloemkool van de barbecue
Article Name
Bloemkool van de barbecue
Description
In de zomer wil je vaak wat lichter eten dan tijdens de wintermaanden. Een barbecue is dan dé gelegenheid om te experimenteren met gegrilde groenten. Grill een hele bloemkool en serveer ‘m met een zelfgemaakte groenekruidensaus en een flinke klodder Vadouvan Bistro Sauce van Oil & Vinegar!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!