Print Friendly, PDF & Email
2.9/5 - (8 stemmen)

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack ovengroente en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente!

Ingrediënten
voor 4 personen

voor de Midden-Oosterse bloemkool couscous:
1 x groentehack ovengroente (zie onderstaand)
2 verpakkingen (800 g) AH Bloemkoolcouscous met paprika, tomaat en koriander
1 citroen
50 g amandelen
1 el zonnebloemolie

voor de ovengroente hack:
1 verpakking (600 g) AH Ovengroente courgette, rode paprika & peen
2 el olijfolie
3 tl ras-el-hanout kruiden

Bereidingswijze

voor de groentehack ovengroente:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de ovengroente courgette, rode paprika & peen in een kom en voeg hier de ras-el-hanoutkruiden en de olijfolie aan toe. Schud door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de ovengroenten 25 minuten in de oven terwijl je ze halverwege de kooktijd een keer omschudt.

Tip! Kijk de video met instructies om de groentehack ovengroente te maken. Zo kan jij zelf ook aan de slag, hier je vind de groentehack ovengroente!

voor de Midden-Oosterse bloemkool couscous:

  1. Hak de amandelen grof en pers de citroen.
  2. Verhit zonnebloemolie in een wokpan en wok de bloemkoolcouscous in 2 minuten beetgaar. Voeg het citroensap en de gehakte amandelen toe aan de pan en roer de bloemkoolcouscous nog een keer goed door.
  3. Serveer de bloemkoolcouscous met de geroosterde ovengroente.

Heb jij dit recept gemaakt of heb jij een ander favoriet recept voor deze groentehack? Laat het ons weten of deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)