Print Friendly, PDF & Email

Deze bloemkoolrijst is een leuk alternatief voor normale rijst! Deze pilav zit vol gezonde ingrediënten en is een heerlijke combinatie van hartig en zoet, en krokant en zacht. Dit recept van Allore Foodies is ook nog eens heel simpel!

Ingrediënten
1 middelgrote bloemkool of 1 pak bloemkoolrijst
40 g amandelen, gehakt
2 el olijfolie, kokosolie of boter
2 tl kerriepoeder
1 tl zout
75 g granaatappelpitjes
1 kleine ui, gehakt
75 g rozijnen
1/2 tl kurkuma
1/4 tl peper (optioneel)
2 el verse koriander, gehakt
yoghurt naar keuze om erover te schenken

Bereidingswijze
1. Was en snijd de bloemkool in roosjes, verwijder de stam. Verkruimel de roosjes tot ‘rijst’ in een blender, in steeds kleine hoeveelheden. Houd dit een beetje grof en niet te fijn, anders kun je het niet goed koken.
2. Verwarm de olie of boter op middelheet vuur in een grote pan.
3. Bak de uien voor ongeveer 2 minuten.
4. Voeg de kruiden en zout toe en laat het meebakken.
5. Voeg de bloemkoolrijst toe en roer tot het goed is omhuld met de kruiden.
6. Zet het vuur lager en zet de deksel op de pan.
7. Bak voor ongeveer 7-10 minuten, blijf regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
8. Voeg als het bijna klaar is de rozijnen en noten toe en laat het even meebakken.
9. Voeg bij het serveren de koriander en granaatappelpitjes toe. Schenk tot slot er wat yoghurt over.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Bloemkoolrijst pilav met amandelen en granaatappel
Article Name
Bloemkoolrijst pilav met amandelen en granaatappel
Description
Deze bloemkoolrijst is een leuk alternatief voor normale rijst! Deze pilav zit vol gezonde ingrediënten en is een heerlijke combinatie van hartig en zoet, en krokant en zacht. Dit recept van Allore Foodies is ook nog eens heel simpel!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!