Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor bloemkoolsteak met salade van quinoa, paarse boerenkool en zoete aardappel!

Ingrediënten
Voor 4 personen
30 minuten bereidingstijd
2 zoete aardappels
1 bloemkool
150 g quinoa
1 el tahin
150 g paarse boerenkool
1 blikje adukibonen
olijfolie (besprenkelen)
2 teentjes knoflook
1 teentje geperste knoflook
3 el olijfolie (extra vierge)
1 el sojasaus
2 el witte wijnazijn
optioneel chilipoeder
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Besprenkel met een beetje olijfolie en wat zout, leg op een bakplaat met bakpapier. Verwijder de bladeren en het uiteinde van de stronk van de bloemkool en snijd in plakken van 1.5 cm. Besmeer met olie, peper en zout en schik naast de aardappels. Pel de knoflook, snijd in plakjes en steek tussen de bloemkool. Schuif gedurende ca. 20-25 minuten in de oven.
  2. Zet de quinoa op in koud water en kook gaar in ongeveer 10 minuten vanaf het moment dat het water kookt (als je losse c-tjes ziet, is de quinoa gaar).
  3.  Zet de waterkoker alvast aan voor de boerenkool die je later gaat bereiden.
  4. Pers de knoflook en meng met olijfolie extra vierge, sojasaus, wijnazijn, tahin en breng op smaak met zout, peper en evt. chilipoeder of chilivlokken naar smaak (bijv. 1 klein mespuntje).
  5. Haal het uiterste stukje steel van de boerenkoolbladeren. Snijd de rest van de steel in kleine stukjes en het blad in reepjes. Doe in een ijzeren vergiet of zeef en giet er langzaam het kokende water overheen zodat het wat slinkt (houd boven een pan om het kokende water te hergebruiken). Herhaal dit proces indien nodig nog een keer.
  6. Giet en spoel de adukibonen af in een vergiet. Meng de boerenkool, quinoa, adukibonen en zoete aardappel door elkaar met de dressing, breng op smaak met peper en zout. Serveer de bloemkoolsteaks erbij.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bloemkoolsteak met salade van quinoa, paarse boerenkool en zoete aardappel
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!