Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek Borreltijd is geschreven door Susan Aretz. In dit boek deelt zij de lekkerste receptjes voor de ideale borrelplank: poké bowl cups, watermeloenbites en ook dit borrelbrood met brie en kruidenboter! Knapperig brood met romige en gesmolten kaas, mmm. Lees hier hoe je dit waanzinnig lekkere borrelbrood maakt!

Ingrediënten
Voor 1 borrelbrood
1 bol brood naar keuze (ongesneden!)
150 g brie
1 kuipje kruidenboter

Extra
aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het brood, zonder het helemaal door te snijden, in de breedte en lengte in. Op die manier ontstaan er eigenlijk vierkantjes brood. Stop in alle holtes eerst kruidenboter. Dit gaat het makkelijkst als de kruidenboter nét uit de koelkast komt en nog hard is. Daarover gaan dan dunne plakjes brie: duw ze in het brood.
  3. Leg nu één vel aluminiumfolie in de breedte en daarop eentje in de lengte, zodat een kruis ontstaat. In het midden zet je het gevulde brood. Vouw het folie dicht en zet het brood in een ovenschaal in de oven. Eerst 15 minuten met het folie gesloten, daarna nog een minuut of 10 met het folie los gevouwen. Serveer meteen nadat het brood uit de oven is gehaald.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Borreltijd gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Borreltijd
Susan Aretz
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046825853
Prijs: €20.99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Borreltijd: borrelbrood met brie en kruidenboter
Published On
Total Time