Print Friendly, PDF & Email

We leven in een maatschappij die dag in dag uit veel van ons vraagt. Momenten van rust, connectie en reflectie zijn daarom ontzettend belangrijk. Voor ons is het avondeten de perfecte aangelegenheid om weer in balans te komen, hierbij is Brain Food essentieel. Dit recept voor gevulde flespompoen is een lekker recept voor jou én voor je brein!

Ingrediënten
voor 4 porties
60 minuten bereidingstijd

2 flespompoenen
400 g kikkererwten
200 g boerenkool
250 g champignons
½ ui
2 tenen knoflook
250 g feta
½ granaatappel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de pompoenen en verwijder de zaden en draden. Leg op een oventray en smeer de bovenkant in met olie. Gril de pompoenen 30 minuten in de oven.
  3. Bak de knoflook en ui aan. Voeg hier de kikkererwten, champignons en boerenkool aan toe.
  4. Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met het groentemengsel.
  5. Top af met de feta en granaatappelpitjes
  6. Zet de gevulde pompoen 20 minuten op 180 graden in de oven. Prik met een vork even in de pompoen om te kijken of deze gaar is. De baktijd kan per oven verschillen, sommige ovens hebben iets langer nodig.

Wat doet het voor je brein?
Pompoenen bevatten veel vezels, maar ook vitame A, C en E. De oranje kleur verklapt de aanwezigheid van bètacaroteen, wat het meteen een krachtige antioxidant maakt. Dit is allemaal positief voor de gezondheid van je brein!

Heb jij dit recept voor gevulde flespompoen gemaakt? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook.

 

Brain Food
Charlotte Labee

Summary
Brain Food: Gevulde flespompoen
Article Name
Brain Food: Gevulde flespompoen
Description
In het boek Brain Food wordt gezonde voeding voor de hersenen uitgelicht. Probeer dit overheerlijke recept voor gevulde flespompoen!
Author