Print Friendly, PDF & Email

Smoothies; je ziet ze overal in allerlei smaken en kleuren voorbijkomen. Maar wat is nu belangrijk bij het maken en nuttigen van je smoothie? Charlotte van het boek Brain Food Smoothies heeft vijf tips voor je:

  1. Drink je smoothie zo vers mogelijk
  2. Maak je smoothie langer houdbaar door een vitamine C-capsule toe te voegen
  3. De smaak van het product hangt af van de versheid. Zo is een rijpere banaan zoeter dan een groen-gele banaan.
  4. Je kunt je smoothies ook wat korter blenden zodat je ‘m kunt eten. Je lichaam maakt namelijk andere enzymen aan als je kauwt, hierdoor verandert het verwerkingsproces in je darmen.
  5. Varieer met water en plantaardige melk

Hopelijk kun je iets met bovenstaande tips, maar voor nu een bom van energie: de Orange Smoothie.

Ingrediënten
Voor 2 porties
2 sinaasappels
2 grote wortels
handje walnoten
100 g pompoen
1 grapefruit
250 ml water

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten in de blender, schenk de smoothie in een glas of drinkfles en geniet ervan!

Wat doet het voor je brein?

Wortels zijn rijk aan vitame K en biotine. Maar vooral de grote hoeveelheid vitamine A in de vorm van bètacaroteen maakt de wortel zo gezond. Het eten van oranje wortels verlaagt het risico op hart- en vaatziekten met maar liefst 35%.

Meer weten? Bezoek dan de site van Charlotte of bestel haar Smoothie Boek.

Heb jij dit recept voor een oranje smoothie gemaakt? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook.

 

Brain Food Smoothies
Charlotte Labee

Summary
Brain Food Smoothies: Orange Smoothie
Article Name
Brain Food Smoothies: Orange Smoothie
Description
Smoothies; je ziet ze overal in allerlei smaken en kleuren voorbijkomen. Wij delen het recept voor een bom van energie: de Orange Smoothie!
Author