Print Friendly, PDF & Email
4.9/5 - (12 stemmen)

Een luxe broodje op zijn tijd, daar kunnen wij zo van genieten! Ken jij het klassieke broodje filet americain nog? Wij maakten ‘m helemaal plantaardig én met een twist. Wat dacht je van een vegan broodje filet americain met courgette en pesto? Daarmee kun je nog eens flink uitpakken tijdens de lunch.

Quorn
Quorn heeft maar één missie: meer mensen te laten genieten van heerlijke vleesvrije maaltijden! Om dat zo makkelijk mogelijk te maken heeft Quorn een breed assortiment aan vleesvervangers, zo ook voor op brood. Zo zijn de Deli Slices en Spreads van Quorn perfect om welbekende broodjes van vroeger heel makkelijk te moderniseren! En dat zonder in te leveren op smaak of voedingswaarden, wij zijn fan! Alle Quorn producten zijn gemaakt op basis van mycoproteïne. Een super-eiwit dat heerlijk smaakt en tegelijkertijd gezond is voor jou en de planeet. Vandaag delen wij een recept met de Quorn Vegan Spread Filet Americain Style, ga jij ‘m maken?

Ingrediënten
voor 4 personen
4 robuuste afbakbroodjes
1 verpakking Quorn Vegan Spread Filet Americain Style
½ courgette, in linten
40 g botersla
20 g pijnboompitten
olijfolie
zout en peper

voor de pesto
30 g basilicum
25 g pijnboompitten
4 el olijfolie
1 el edelgistvlokken

Bereidingswijze
1. Bereid de broodjes volgens de instructies op de verpakking.
2. Gebruik een kwast om de courgettelinten met olijfolie te bestrijken en breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoge temperatuur en grill de courgettelinten 6 minuten totdat er bruine strepen ontstaan. Keer halverwege om.
3. Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster de pijnboompitten in 6 minuten goudbruin. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten evenredig geroosterd worden.
4. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de robuuste broodjes over de borden. Snijd ze open en besmeer de onderste helften met Quorn Vegan Spread Filet Americain Style. Leg vervolgens de botersla en gegrilde courgette op de broodjes, gevolgd door de geroosterde pijnboompitten. Garneer met een zigzaggende beweging de pesto over de broodjes en leg de bovenste helft er bovenop. Serveer direct. 

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Broodjes met vegan filet americain, courgette en pesto
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)