Print Friendly, PDF & Email

Heb jij nog inspiratie nodig voor een kerstdessert? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Verras jouw gasten met deze hartige crumble met plantaardig ijs naar keuze. Dit budgetrecept kost je maar €2,15 per persoon! Ben jij enthousiast geworden? Lees dan snel verder!

Ingrediënten
voor 1 ovenschaal
2 appels, geschild en geraspt
500 g winterpeen, geraspt
400 g flespompoen, in blokjes

20 g walnoten, grof gehakt
optioneel: (plantaardige) vanille-ijs
 
voor de crumble 
150 g havermout
100 g (plantaardige) ongezouten roomboter, in blokjes
100 g speltmeel
3 el honing
1 el kaneel
 
Bereidingswijze 
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.  
2. Kook de pompoen 5 minuten in ruim kokend water of totdat de pompoen zacht genoeg is om te stampen. Giet af en stamp met een stamper fijn tot er een grove massa vormt. Schep de appel, wortel en walnoten door het mengsel. Voeg vervolgens de kaneel toe.  
3. Vet een ovenschaal in met (plantaardige) roomboter en verdeel het pompoenmengsel over de schaal.  
4. Kneed de ingrediënten voor de crumble samen tot een kruimelig deeg en strooi dit over het pompoen mengsel.  
5. Bak de pompoen-crumble 20 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin is geworden. 
6. Verdeel de crumble over de borden, serveer eventueel met een bolletje plantaardige vanille-ijs en wat walnoten. Genieten maar!

Heb jij dit kerstdessert gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, of op Facebook! Of laat ons jouw creatie zien op Instagram door ons te taggen met @dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Budget kerst: zoete pompoen crumble met wortel en havermout
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time