Print Friendly, PDF & Email

De zomervakantie zit er helaas alweer bijna op. En ook al was het misschien een andere vakantie dan normaal, wat hebben we genoten! We zijn op vakantie gegaan in eigen land, hebben gebarbecued in het park en tot laat geborreld met vrienden. Een heerlijke periode waarin we allemaal weer een beetje tot rust konden komen. Maar nú is het weer tijd voor lekker normaal. Om jullie weer een beetje op de rit te helpen, delen wij de komende paar weken een aantal heerlijke en voedzame recepten met jullie. Ga voor een goede start met bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto!

Ingrediënten
voor 4 personen
200 g broccolirijst
1 broccoli
200 g bulgur
1 verpakking tofu (rond de 400 g)
1 teentje knoflook
30 g amandelschaafsel
2 avocado’s (1 voor in de pesto en 1 als garnering)
25 gram Parmezaanse kaas
sap van 1 citroen
2 el olijfolie
800 ml groentebouillon

Bereidingswijze

    1. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in een pan 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
    2. Doe de bulgur in een koekenpan met een beetje olie, voeg de bouillon beetje bij beetje toe (zoals bij risotto) tot het vocht geheel is opgenomen en de bulgur gaar is. Voeg daarna de broccolirijst toe en bak dit 3 à 4 minuten mee.
    3. Snijd de tofu in kleine reepjes. Om de tofu lekker knapperig te krijgen, doe je olie in een pan op hoog vuur. Bak de reepjes ongeveer 3 minuten op een kant en draai of schep ze daarna om. Bak ze vervolgens nog ongeveer 3 minuten.
    4. Doe voor de pesto het citroensap, 1 avocado, 3/4 van de gekookte broccoli, het teentje knoflook en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine en blend tot een gladde massa. Naar smaak kan je hier nog peper of zout aan toevoegen.
    5. Rooster kort het amandelschaafsel in een koekenpan.
    6. Snijd de andere avocado in partjes.
    7. Roer 1/4 van de pesto en de overige gekookte broccoli door de bulgur met de broccolirijst.
    8. Leg de tofu, het bulgur mengsel, de avocado en een toefje pesto op het bord, strooi hier het amandelschaafsel overheen. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!