Bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto
Sammie Eslamimoghaddam

Bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto

zaterdag 24 december 2022
Vandaag delen we dit recept voor bulgur met knapperige tofu en broccoli pesto met jullie! Dit recept is perfect als een goede balans tussen alle toetjes en feestelijke gerechten door. Lees snel verder!

Ingrediënten
voor 4 personen
2 avocado's
1 broccoli
1 verpakking tofu (rond de 400 g), in kleine reepjes
1 teentje knoflook
200 g broccolirijst
200 g bulgur
30 g amandelschaafsel
25 g Parmezaanse kaas
800 ml groentebouillon
2 el olijfolie
sap van 1 citroen

Bereidingswijze
1. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in een pan 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
2. Doe de bulgur in een koekenpan met een beetje olie. Voeg de groentebouillon in kleine hoeveelheden toe (zoals bij risotto) tot het vocht geheel is opgenomen en de bulgur gaar is. Voeg daarna de broccolirijst toe en bak dit 3 à 4 minuten mee.
3. Om de tofu lekker knapperig te krijgen, doe je olie in een pan op hoog vuur. Bak de reepjes ongeveer 3 minuten op een kant en draai of schep ze daarna om. Bak ze vervolgens nog ongeveer 3 minuten.
4. Doe voor de pesto het citroensap, 1 avocado, 3/4 van de gekookte broccoli, het teentje knoflook en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine en blend tot een gladde massa. Naar smaak kan je hier nog peper of zout aan toevoegen.
5. Rooster kort het amandelschaafsel in een koekenpan.
6. Snijd de andere avocado in partjes.
7. Roer 1/4 van de pesto en de overige gekookte broccoli door de bulgur met de broccolirijst.
8. Leg de tofu, het bulgur mengsel, de avocado en een toefje pesto op het bord, strooi hier het amandelschaafsel overheen. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.