Burrata met Franse linzen en basilicumolie
ZTRDG

Burrata met Franse linzen en basilicumolie

zaterdag 17 juni 2017
Deze burrata met Franze linzen is voedend, maar ook mega lekker door de extra romige mozzarella-variant. De frisse groenten, dressing en basilicumolie maken het een feestelijk en vooral smaakvol geheel!

Wat heb je nodig voor de buratta?
1 worteltje
1 stengels bleekselderij
1 uitje
2 tenen knoflook
½ glas witte wijn
1 bosje basilicum (blaadjes)
zout en peper
extra vergine olijfolie
2 el rode wijnazijn
1 kleine el mosterd
1 tl honing
400 g Franse linzen
1 mega burrata 700 g

Hoe maak je de burrata?
Spoel de linzen schoon op een zeef en laat ze uitlekken. Snij het worteltje in kleine blokjes en de bleekselderij in kleine stukjes, snipper de ui en knoflook. Fruit de groenten in wat olie glazig. Voeg de linzen en de wijn toe en voeg water toe tot ze goed onder staan. Breng aan de kook en kook de linzen afgedekt in ca. 20 min gaar. Let op of er genoeg vocht aanwezig blijft om te koken.    Maal de basilicum met genoeg olie fijn in de keukenmachine tot basilicumolie. Breng op smaak met zout en peper. Voeg rodewijnazijn, mosterd en honing toe. Giet de linzen af, laat ze wat afkoelen en breng op smaak met de mosterddressing, zout en peper. Verdeel de linzen op een schaal. Snij de burrata in plakken en verdeel de basilicum olie erover. Maak alle onderdelen een dag van te voren. De linzen kun je al mengen met de dressing. Hoeft niet per se in de koelkast, wel goed afgedekt bewaren. Snij de mozzarella er ‘à la minute’ op en geef de basilicumolie er ook apart bij.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.