Print Friendly, PDF & Email

Het is tijd voor spannende ontbijtjes! Mocht je indruk willen maken op je partner, een vriend of vriendin of een familielid, dan is dit HET recept. Het mooie is dat je er ook niet zo veel tijd aan kwijt bent – de oventijd niet meegerekend. Deze coconut berry crumble zal alleen maar goed doen. Geloof mij maar!

Wat heb je nodig?

  • 50 gram havermout
  • 1 handje amandelen
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje pecannoten
  • 2 eetlepels kokossnippers
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje vanillepoeder of een paar druppels pure vanille extract
  • 2 eetlepels kokosolie, zacht (niet gesmolten)
  • 2 1/2 eetlepels agave siroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • Frambozen, bramen, blauwe bessen en kersen: zo veel je wilt
  • Optioneel: kokosyoghurt

Hoe maak je de bowl?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de frambozen, bramen, blauwe bessen en kersen en meng deze met de citroensap en 1 eetlepel agave siroop. Maal in een aparte kom de amandelen, walnoten en pecannoten enigszins fijn, maar zorg dat er nog wel wat stukjes overblijven. Dit zorgt er later voor een extra bite. Meng de noten met de havermout, kokossnippers, kokosolie, 1 1/2 eetlepels agave siroop, kaneel, vanille en het zout in een kom. Bedek de bodem van een kleine ovenschaal met de vruchten en strooi hier het kruimelmengsel overheen. Plaats in de oven voor 25-35 minuten. Serveer eventueel met wat kokosyoghurt of een andere plantaardige yoghurt. Heerlijk!

Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
Recipe Name
Coconut berry crumble
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!