Sopes de Frijoles negros
Daniëlle van Kampen

Sopes de Frijoles negros

dinsdag 15 juni 2021
Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: Sopes de Frijoles negros. Met dit recept maak je klassieke Mexicaanse garnachas die bij veel eetstalletjes worden verkocht. Ze zijn het populairst in het midden en zuiden van Mexico, waarbij iedere streek zijn eigen interpretatie kent. Sopes zijn kleine, dikke tortilla’s met een opstaande rand die belegd zijn met bonen, sla met salsa, groenten zoals aardappel of kool, of zelfs alleen salsa en kaas. Hier lees je hoe je zelf Sopes maakt!

Ingrediënten
Voor 10 sopes
Frijoles refritos (gebakken bonen)
2 el neutrale olie, om in te bakken
½ witte ui, gesnipperd
3 tomaten, in blokjes
250 g frijoles negros (zwarte bonen)
150 ml kookvloeistof van de frjoles negros, plus meer indien nodig
Snuf epazote (optioneel)

Om erbij te serveren
1 krop ijsbergsla, in stukken gescheurd
250 ml zure room of crème fraîche
queso fresco, cotija of feta, verkruimeld
chipotle-saus, naar wens

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de frijoles refritos de olie in een pan op matig vuur. Bak de witte ui en tomaat 4 minuten of tot
    ze zacht zijn.

  2. Voeg de zwarte bonen en de kookvloeistof toe en roer.

  3. Prak de bonen met een pureestamper tot ze half gepureerd zijn. Voeg een beetje extra kookvocht toe
    als het mengsel heel dik is.

  4. Voeg de epazote toe en roer de bonen gedurende 3 minuten. Haal de pan van het vuur. Verdeel een dikke laag frijoles refritos over iedere sopa.

  5. Beleg de bonenpuree met sla, room en kaas en schep hier een gezonde hoeveelheid chipotlesaus op.



Heb jij dit recept voor Sopes de Frijoles negros al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!


 

Comida Mexicana
Auteur: Rosa Cienfuegos
Uitgeverij: Good Cook B.V.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.