Het barbecue seizoen is weer begonnen! Speciaal daarvoor delen wij vandaag een heerlijk bijgerecht voor naast je vegaburger: courgette gevuld met bloemkoolcouscous en feta. Een heerlijk recept van onze gastblogger Maartje!
Ingrediënten
Voor 4 personen – bijgerecht
2 flinke courgettes
200 g bloemkoolroosjes of 200 g kant en klare bloemkoolcouscous
½ ingelegde citroen
50 g rozijnen
100 g feta
2 takjes verse munt
4 el olijfolie
citroensap
peper en zout
Bereidingswijze
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden, bestrijk de snijvlakken met 2 eetlepels olijfolie en leg de courgette helften met de snijvlakken naar beneden op de bakplaat.
- Stel de oven in op 220 °C en schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven. Rooster de courgette helften 20 tot 25 minuten, tot de snijvlakken goudbruin zijn en de courgettes zacht zijn.
- Verwijder het vruchtvlees van de ingelegde citroen en snijd de schil in kleine blokjes.
- Maal, als je bloemkoolroosjes gebruikt, de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot ‘couscous’.
- Leg de courgettes met de snijvlakken naar boven in een ovenschaal en schep voorzichtig het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen.
- Meng het vruchtvlees uit de courgettes met de bloemkoolcouscous, de stukjes ingelegde citroen, de rozijnen en peper en zout naar smaak. Vul de courgettes met het bloemkool couscousmengsel.
- Verkruimel de feta en verdeel het over de gevulde courgettes. Bak de courgettes nog 15 minuten in het midden van de warme oven.
- Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes en verdeel ze over de courgettes.
- Besprenkel de courgettes met de overige 2 eetlepels olijfolie en citroensap naar smaak.
Tip!
Op zoek naar nog meer vega barbecue inspiratie? Bekijk dan eens onze top 5 barbecue recepten!
Ga jij dit smakelijke bijgerecht van Maartje uitproberen? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!






Reactie verzenden