Deliciously Ella: courgettemuffins met rode paprika
Lauren Kreijger

Deliciously Ella: courgettemuffins met rode paprika

maandag 17 juni 2019
Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella is een kookboek vol met onweerstaanbare plantaardige, vegetarische en vegan recepten. Elk gerecht is gemaakt met simpele en voedende ingrediënten. Het perfecte boek voor vegetariërs, veganisten of welke food lover dan ook. Vandaag delen wij het recept van deze courgettemuffins met rode paprika. Het kan best lastig zijn om hartige ontbijtgerechten en snacks te vinden, dus deze muffins zijn een heerlijke optie. Zacht en sponzig, met een lekker vleugje komijn en paprikapoeder!

Ingrediënten
Voor 12 stuks
2 middelgrote courgettes, geschild en geraspt
1 rode puntpaprika (90 g), zaadjes verwijderd, in stukjes van 0,5 cm
paar basilicumblaadjes, fijngehakt, plus een extra handvol om te garneren

Voor de droge ingrediënten
250 g speltmeel
50 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
2 tl zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
1 tl korianderpoeder
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
mespunt zeezout en peper

Voor de natte ingrediënten
280 ml amandelmelk
65 ml raapzaadolie
1 el appelciderazijn

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C). Bekleed een muffinvorm met 12 muffinbakjes.
2.
Meng eerst de droge ingrediënten in een grote kom. Klop in een andere kom de natte ingrediënten en roer daar de geraspte courgette, de puntpaprika en het basilicum door.
3.
Meng de natte en droge ingrediënten goed zodat er geen klontjes in blijven zitten.
4.
Schenk het beslag in de muffinbakjes en bak het 25-30 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door een mes in het midden te steken; dat moet er schoon uitkomen; bak ze zo nodig iets langer. Laat de muffins minstens 10 minuten afkoelen in de vorm om ze te laten opstijven en laat ze dan uit de vorm verder afkoelen op een rooster of serveer ze warm uit de vorm. Leg op elke muffin een paar basilicumblaadjes.

Tip!
Het gewicht van de puntpaprika is heel specifiek opgegeven, want het vochtgehalte maakt een groot verschil voor de textuur van de muffins. Als je meer gebruikt, dan wordt het beslag te nat en worden de muffins misschien niet gaar, dus houd het bij die 90 gram.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Het plantaardige kookboek
Deliciously Ella
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021572147
Prijs: €24,99

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.