Courgetti met tomaten-olijfsalsa en basilicum
5 (100%) 1 vote

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente & fruit. Onder andere met dit heerlijke lichte recept voor verse courgetti boordevol groenten. 

Wat heb je nodig voor 1 bord?

  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 10 zwarte olijven
  • zout en peper naar smaak
  • 5 cherry tomaatjes
  • 5 blaadjes basilicum
  • optioneel: mozzarella balletjes

Hoe maak je deze courgetti?

  1. Snij de kontjes van de courgette en schil hem (optioneel)
  2. Duw de courgette in een spiraalsnijder en draai rond tot je de volledige courgette tot slierten hebt gemaakt
  3. Was de tomaten en snij in grove blokjes
  4. Doe de tomaten samen met de zongedroogde tomaten en de olijven in een blender
  5. Mix tot een gladde salsa
  6. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak, mix opnieuw
  7. Snij de cherrytomaatjes doormidden en pluk blaadjes basilicum van de plant
  8. Leg een bedje courgette slierten op het bord, verdeel daar de tomaten-olijfsalsa overheen
  9. Garneer met cherrytomaatjes en blaadjes basilicum
  10. Maak desgewenst af met balletjes mozzarella

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgetti met tomaten-olijfsalsa en basilicum
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!