Regelmatig bespreken we verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Californische keuken. Uit het boek California Dreamin' van Vivian Lui delen we met jullie een heerlijk recept voor een vegan bowl met gebraden pompoen!
Ingrediënten
130 g hazelnoten
900 g pompoen, pitten verwijderd en vruchtvlees in blokken
450 g gemengde paddenstoelen, heel of in stukken
1 kleine rode ui, in 8 partjes
10 takjes tijm
2 citroenen, schil en sap van de ene, de andere in dunne plakjes
180 ml extra vergine olijfolie, plus een beetje om te besprenkelen
1 bol knoflook, gehalveerd
185 g tarwekorrels, afgespoeld
20 g rucola
fleur de sel en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Heb jij dit recept of een ander recept uit California Dreamin' gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
California Dreamin'
Vivia Lui
Uitgever: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432292
Prijs: €25,95
Ingrediënten
130 g hazelnoten
900 g pompoen, pitten verwijderd en vruchtvlees in blokken
450 g gemengde paddenstoelen, heel of in stukken
1 kleine rode ui, in 8 partjes
10 takjes tijm
2 citroenen, schil en sap van de ene, de andere in dunne plakjes
180 ml extra vergine olijfolie, plus een beetje om te besprenkelen
1 bol knoflook, gehalveerd
185 g tarwekorrels, afgespoeld
20 g rucola
fleur de sel en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rooster de hazelnoten 10 tot 15 minuten op een bakplaat, tot het vliesje scheurt. Laat afkoelen en wrijf met een schone doek de vliesjes er zo veel mogelijk af. Hak de hazelnoten grof. Maak de bakplaat schoon en schuif onder in de oven. Verhoog de temperatuur van de oven tot 220 °C.
- Meng in een grote kom de blokken pompoen, de paddenstoelen, de partjes rode ui, de helft van de takjes tijm en de plakjes citroen. Voeg 60 ml van de olijfolie toe en meng. Voeg 2 theelepels fleur de sel en 1 theelepel zwarte peper toe.
- Schep het groentemengsel op de warme bakplaat. Leg de 2 halve bollen knoflook op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met een beetje olijfolie en wikkel de folie strak rond de knoflook. Leg de knoflook op een hoek van de bakplaat. Braad de groenten 45 tot 50 minuten onder in de oven. Roer om het kwartier.
- Kook de tarwekorrels intussen 40 minuten in een steelpan met kokend gezouten water. De tarwe moet vanbinnen zacht en aan de buitenkant nog een beetje knapperig zijn. Laat uitlekken. Haal de knoflook uit de oven en uit de folie. Leg de teentjes in een grote kom en plet ze, zodat je ze gemakkelijk kunt pellen. Voeg de schil en het sap van de citroen, de rest van de takjes tijm, de rest van de olijfolie, ½ theelepel fleur de sel en ½ theelepel zwarte peper toe en roer met een garde. Voeg de tarwe toe en roer goed.
- Serveer de groenten met de tarwe, de rucola en de geroosterde hazelnoten. Bestrooi met een beetje fleur de sel en zwarte peper.
Heb jij dit recept of een ander recept uit California Dreamin' gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
California Dreamin'
Vivia Lui
Uitgever: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432292
Prijs: €25,95
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.