De Californische keuken: groentebouillon
Enza Bom

De Californische keuken: groentebouillon

maandag 18 mei 2020
Regelmatig bespreken we verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Californische keuken. Uit het boek California Dreamin' van Vivian Lui delen we met jullie een heerlijk recept voor groentebouillon!

Ingrediënten
1 knolselderij (ca. 250 g), geschild en in 6 stukken
1 koolraap (ca. 115 g), geschild en in stukken
2 pastinaken (ca. 115 g), geschild en in stukken
2 wortels (ca. 115 g), geschild en in stukken
2 stengels bleekselderij (ca. 100 g), in 3 stukken (nog beter zijn de stengels van een knolselderij)
8 shiitakes (ca. 115 g), met steeltjes
1 kleine ui, ongeschild en gehalveerd
1 vers laurierblaadje
1 el zout

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een grote kookpan. Voeg 5 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat minstens 2 uur zacht sudderen. Roer af en toe. De bouillon is klaar als de vloeistof tot de helft is ingekookt en de groenten hun smaak hebben afgegeven.

  2. Zeef de bouillon in een groot vergiet bekleed met een zeefdoek. Laat afkoelen en verdeel de bouillon over glazen potten. Je kunt de bouillon tot 5 dagen bewaren in de koelkast en tot 2 maanden in de diepvries.

  3. Verwarm de bouillon voor gebruik en breng indien nodig op smaak.


Heb jij dit recept of een ander recept uit California Dreamin' gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

California Dreamin'
Vivia Lui
Uitgever: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432292
Prijs: €25,95

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.