Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten zijn wij gek op recepten zelf maken en uitproberen. Laatst ontvingen wij een nieuw kookboek vol met recepten met als hoofdingrediënt chocolade, namelijk De Chocolade Bar van Anne-Marij de Koning. In dit kookboek leer je de fijne kneepjes van het zelf maken van chocoladerepen en andere recepten met chocolade. Wiens hart gaat hier nou niet sneller van kloppen? Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek met jullie. Dit is een recept voor een dadelfudge met chai, pure chocolade en sesamcrunch. Krijg jij hier nou ook zo’n trek van, lees dan hier snel het recept!

Ingrediënten
voor 20 tot 24 blokjes
100 g pure chocolade 80,1%

voor de dadelfudge
2 zakjes chai (thee)
375 g heet water
300 g medjool dadels, ontpit
50 g kokosolie, gesmolten
40 g sesampasta
15 g honing

voor de sesamcrunch
40 gr kristalsuiker
35 g sesamzaad, geroosterd

Bereidingswijze
1. Doe voor de fudge de dadels met het hete water en de chai in een kom of maatbeker waarin de dadels helemaal onderstaan. Laat de dadels hierin een uur weken, zodat ze de smaak van de chai goed op kunnen nemen. Giet de dadels af en vang hierbij de chai op. Houd deze apart voor het maken van de sesamcrunch.
2. Maak de sesamcrunch door 65 milliliter chai met de kristalsuiker in een steelpan met dikke bodem te verwarmen tot 160 graden. Meng dan het sesamzaad er doorheen en stort dit uit op een bakpapiertje. Laat afkoelen en verbrokkel de crunch dan tot kleine stukjes. Zet apart.
3. Pureer voor de fudge de dadels met de honing, de sesampasta en de kokosolie totdat je een zachte homogene massa hebt. Stort dit mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk het glad met de achterkant van een lepel
4. Smelt de chocolade au bain-marie tot een temperatuur van 45-50 graden. Giet vervolgens tweederde van de gesmolten chocolade op een marmeren plaat of op je aanrecht. Houdt de chocolade met een spatel in beweging zodat deze kan afkoelen tot 28-29 graden. Giet dit vervolgens terug bij de overige chocolade en roer dit goed door.
5. Schenk de chocolade over de fudge. Bestrooi met de sesamcrunch en laat de chocolade uitharden voordat je de fudge in blokjes snijdt.

Ben jij benieuwd geworden naar ‘De chocolade bar’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

De Chocolade Bar
Anne-Marij de Koning
€14,95 | Good Cook
ISBN 9 789461 432643

 

Summary
recipe image
Recipe Name
De chocolade bar: Dadelfudge
Published On
Total Time