Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Cypriotische keuken. Uit het boek Cyprus delen we met jullie een recept voor hartige koekjes: courgettekeftedes!

Ingrediënten
Voor 16 stuks
400 g courgette
4 lente-uitjes
6 takjes munt
50 g anari, gezouten ricotta of pecorino
½ citroen
100 g feta
zeezout en versgemalen peper
2 grote eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
olijfolie

Bereidingswijze

  1. Rasp de courgette grof boven een grote mengkom. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Trek de blaadjes munt van de takjes, snijd ze fijn en voeg met de lente-ui toe aan de courgettes. Rasp de anari en de schil van de citroen erboven en verkruimel de feta erboven. Breng op smaak met peper en zout, voeg de eieren toe en klop ze er met het bakmeel door tot alles aan elkaar blijft kleven.
  2. Schenk een dun laagje olie in een grote pan met antiaanbaklaag, zet deze op middellaag vuur. Neem steeds een grote eetlepel van het beslag en bak de keftedes tot ze goudkleurig zijn, 4-5 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met in partjes gesneden citroen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Cyprus gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Cyprus
Georgina Hayden
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016267
Prijs: €27,99

Summary
recipe image
Recipe Name
De Cypriotische keuken: courgettekeftedes
Published On