Print Friendly, PDF & Email

De komende tijd bespreken we verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Dit keer is de Indische keuken aan de beurt. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Alle Indische keukengeheimen van Jeff Kaesberry. Vandaag delen we het recept voor oerap oerap, een veganistisch groentegerecht met geraspte kokos!

Ingrediënten
200 g sperziebonen (of katjang pandjang), in stukken gesneden
200 g taugé, staartjes verwijderd
1/2 spitskool, in reepjes gesneden
1 komkommer, geschild
2 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 cm verse kentjoer (wortelstok van de kaempferia galanga) of 1/2 tl kentjoerpoeder
1 blaadje djeroek poeroet (limoenblad), fijngesneden
1 propje asem (tamarinde) in 2 el heet water opgelost
1 tl suiker
200 g kokos, geraspt
1 el sambal oelek
zout

Bereidingswijze

  1. Blancheer de sperziebonen, de taugé en de spitskool beetgaar. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd hem in dunne plakjes.
  2. Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn.
  3. Wrijf de verse kentjoer en de djeroek poeroet fijn en vermeng ze met het asemwater, de suiker en wat zout. Breng op smaak met de sambal oelek.
  4. Kook de gemalen kokos in 75 milliliter water op laag vuur totdat het water is opgenomen.
  5. Vermeng de boemboes met de gemalen kokos.
  6. Voeg de geblancheerde groenten toe en schep het geheel om zodat alles goed verdeeld is. Serveer op een bord.

Wat is jouw favoriete Indische gerecht? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Alle Indische keukengeheimen 
Jeff Keasberry
Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045216263
Prijs: €29,99

Summary
recipe image
Recipe Name
De Indische keuken: oerap oerap
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!