Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas).

Ingrediënten
Als bijgerecht voor ongeveer 4 personen
1 grote gesnipperde ui
2 el olijfolie
1½ tl komijnpoeder
mespuntje kruidnagelpoeder
3 el suiker
1 blik ananas op eigen sap
helft van het ananas sap
2 rode pepers
1 tl koriander
1 tl kaneel
100 ml azijn

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snijd ze in dunne reepjes.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en verhit de olie. Fruit hierin de ui en de pepers.
  3. Voeg de suiker, azijn, de kruiden en het vocht van de ananas toe en laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen.
  4. Snijd de ananas in stukjes en schep ze door het sausje heen.
  5. Laat dit afkoelen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
De Indonesische keuken: Atjar Ananas (zoetzuur van Ananas)
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!